banner564

Güney’de yağışlar etkili oldu

Güney Kıbrıs genelinde meydana gelen şiddetli yağışların, birçok soruna neden olduğu haber verildi.

Güney’de yağışlar etkili oldu
banner598
Simerini gazetesi, yağışın şiddetinden dolayı bazı yolların sular altında kaldığını ve araçların geçemediğini, park halindeki bazı araçların da sel sularıyla sürüklendiklerini belirtti.
   Gazete, yağışlardan en büyük yarayı yine Lefkoşa’daki bazı bölgelerinin aldığını da ekledi.

Kuzeyde orman yangın olasılığı yüksek
Diyalog Gazetesi Meteoroloji Editörü Fehmi Oktay ise dün yaptığı açıklamada, Kuzey Kıbrıs’ta da yer yer etkili olan sağanak yağmurun bugün itibarı ile bölgeyi terk edeceğini söyledi.
Oktay, ülkenin bugün ve yarın alçak basınç sistemi ile nispeten sıcak hava kütlesinin etkisi altında kalması beklendiğini söyledi.
 Bu meteorolojik durum neticesinde havanın açık ve az bulutlu öğle saatlerden sonra parçalı bulutlu geçmesinin tahmin edildiğini belirten Oktay, rüzgarın ise güney ve batı yönlerden orta kuvvette eseceğini aktardı.
Oktay, mevsim normalleri civarında seyretmesi beklenen hava sıcaklıklarının iç kesimlerde en yüksek 33-35 derece, sahillerde ve dağlık kesimlerde ise 26-29 derece olmasının beklendiğini söyledi.
Denizlerimizde havanın açık ve az bulutlu bir ara parçalı bulutlu olacağını aktaran Oktay, denizin orta dalgalı olacağını ifade etti.
Orman yangın olasılığı ve ultraviyole radyasyonun çok yüksek olmasının beklendiğini belirten Oktay, özellikle Pazar günü ateşli piknik yapacak vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2016, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473