banner564

Günleri sayılı

9 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan 65 yaşındaki Abdurrahman Potak, ileri derecede kanser hastası olduğu için kısa süreli hapislik aldı

Günleri sayılı
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da 28 Ocak 2016 tarihinde, evinin önünden geçmekte olan 9 yaşındaki kız çocuğunu içecek verme bahanesi ile çağıran ve cinsel organını ellemek sureti ile cinsel istismarda bulunan 65 yaşındaki Abdurrahman Potak, dün yargılandığı Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından suçlu bulunarak 9 ay hapis cezasına mahkum edildi. Elde edilen bilgilere göre, ileri derecede kanser hastası ve günleri sayılı olan sanığın bu durumu mahkeme tarafından dikkate alındı.
Davanın kararını okuyan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Yargıçlarından Seran Bensen, sanığın 9 yaşındaki küçük kız çocuğunu evine çağırarak içecek verme bahanesi ile kandırarak cinsel istismarda bulunmasının kabul edileyemecek ve affedilemeyecek bir suç olduğunu söyledi. Konu suçların, mağdurları üzerinde ciddi travma yarattığını ve toplumda da tedirginliğe yol açtığını vurgulayan Bensen, sanığın kendisini savunamayacak durumda olan küçük kız çocuğuna karşı bu suçu işlemesinin mahkeme tarafından hoşgörülemeyeceğini söyledi. 

Olay sırasında aşırı alkollüydü
Sanığın konu suçu kendisinden 56 yaş küçük bir kız çocuğuna karşı işlemesinin de ağırlaştırıcı bir faktör olduğunu belirten Bensen, sanığın konu suçu işlerken cebir kullanmamasını sanık lehinde değerlendirdiklerini ifade etti.
Sanığın işlemiş olduğu suçun son zamanlarda yaygınlaşan suç türleri arasında olduğunu ve konu suçlara ibret verici, caydırıcı ve etkin cezalar verilmesinin gerektiğini anlatan Bensen, sanığa hapislik dışında bir ceza takdir edilmesinin mümkün olamayacağını vurguladı. Sanığın olay esnasında aşırı alkollü olmasını ve cebir kullanmamasını sanık lehinde değerlendirdiklerini anlatan Bensen, sanığın özellikle kanser hastası olmasını ve hastalığın son evresinde oluşunu sanık lehinde değerlendirdikten sonra sanığı 9 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2016, 08:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473