banner564

“Güven tazeleme”

Başbakan Özgürgün, erken seçime gitme nedenlerini açıkladı

“Güven tazeleme”
banner598
Başbakan Hüseyin Özgürgün, halka gidip güven tazelemenin en doğrusu olacağını düşündüğünü ve koltuktan 9 ay önce kalmak istediğini ama muhalefetin seçimden kaçmak için bin bir yol denediğini ifade ederek, “Muhalefet mehter takımı gibi” dedi.
Başbakanlık açıklamasına göre, Özgürgün, dün katıldığı bir televizyon programına katılarak ilişkin sorularını yanıtladı.
Başbakan Özgürgün, seçim tarihini kendisinin değil, muhalefetin belirlediğine işaret ederek, “Halka gidip güven tazelememiz en doğrusu olur düşüncem ağır bastı. 5-6 ay daha beklemek yerine seçimi hemen yapalım önerime, ana muhalefet Partisi Başkanı Tufan Erhürman’ın ‘öyleyse 7 Ocak’ı öneriyoruz’ demesi ve benim de ‘kabul ettim’ demem üzerine çıkmış bir tarihtir” dedi.
Muhalefetin, seçim tarihini tartışma konusu yaptığını, konunun artık tartışılmaması gerektiğini kaydeden Başbakan Özgürgün, “Bana göre muhalefet mehter takımı gibi bir adım ileri iki adım geri hareket ediyor” diye konuştu.

“Denk bütçe hükümetin ciddi bir başarısıdır”
Bütçede bir sıkıntının olmayacağını, ülkede daha önce üç yıl sonra geçen bütçeler olduğunu belirten Başbakan Özgürgün, 2003’teki bütçenin 2006’da geçtiğini söyledi.
Hükümetin 2018 bütçesini denk bütçe yaptığını, bunun ciddi bir başarı olduğunu, devletin gelirleri ile giderlerinin denkleştiğini kaydeden Özgürgün, “Denk bütçe ile hayat pahalılığı arasında bağlantı kurulmaması gerekir. Bütçe, devletin elde edeceği gelirler ile harcamaları arasındaki dengedir. Sonuçta devlet gelirlerini harcamaları ile denkleştirmiştir” diye konuştu.
Hükümete geldikleri ilk günden, Cumhurbaşkanı’nın hükümete karşı bir tutum içinde olduğunu, devletin zirvesinde bir sıkıntıya yol açmamak için devlet sorumluluğu ve ciddiyetiyle hareket ettiğini ifade eden Başbakan Özgürgün, Cumhurbaşkanı’nın “Döner Sermaye” gibi çok önemli bir sağlık yasasını dahi hiç bir gerekçe yokken Anayasa Mahkemesi’ne gönderip “2.5 ay oyaladığını” söyledi. 

“Yeni hükümeti UBP kuracak”
Anketlerde UBP’nin birinci parti çıktığını, en yüksek oyu alarak yeni hükümeti UBP’nin kuracağını savunan Özgürgün,“Burada iki hedefim var. Birincisi 26 milletvekili ile tek başına iktidara gelebilme hedefi. İkincisi ise oylarımızı yüzde 40’lara yaklaştırmak. Seçim kampanyasını bu hedeflerle yürüteceğiz” diye konuştu.

Mücahitlerden Özgürgün’e ziyaret
Öte yandan Başbakan Hüseyin Özgürgün dün, Mehmet Salih Direktör başkanlığındaki Emekli Mücahitler Derneği heyetini kabul etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2017, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474