banner564

Güzel bir temenni

Türk ve Rum öğretmenler, okulların vatandaşları demokratik insancıl ve barışçıl yollarla eğitmesi gerektiği görüşünde birleşti

Güzel bir temenni
banner598
Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum öğretmen sendikaları, “Kıbrıs’taki eğitimin, farklı gruplar arasında eşitliği, çoklu düşünceyi, barış kültürü değerlerini benimseyen, kimliği çoklu olarak düşünebilen vatandaşlar yetiştirmesi gerektiğini” vurguladı. 
Sendikalar, ülkelerdeki çatışmayı üretmekte veya çözmekte eğitimin rol oynadığı ve okulların vatandaşları demokratik insancıl ve barışçıl yollarla eğitmesi gerektiğini de ifade etti.
5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü dolayısıyla Avrupa Sendikalar Konfederasyonu Eğitim Komitesi'ne (ETUCE) bağlı Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum öğretmen sendikaları ortak basın toplantısı düzenledi.
Ara bölgedeki Dayanışma Evi'nde yer alan basın toplantısında, Kuzey Kıbrıs’tan KTOEÖS, KTÖS ve DAÜ-SEN ile Güney Kıbrıs’tan OLMEK, OLTEK ile POED temsilcileri katıldı.
Hazırlanan ortak metnin Türkçesi  ETUCE Kıbrıs Temsilcisi, KTOEÖS Yönetim Kurulu Üyesi Tahir Gökçebel, Rumcası ise POED Başkanı Filios Filiau tarafından okundu. 
 
“Güçlü öğretmen-özgür öğretim”
 Ortak açıklamada, bu yılki Öğretmenler Günü temasının  “Güçlü Öğretmen–Özgür Öğretim” olarak belirlendiği kaydedildi ve bu yılki Öğretmenler Gününün, Yüksek Öğretim Akademik Personelinin Durumuna İlişkin Tavsiye Kararı’nın kabul edilmesinin 20. yıldönümünde kutlandığı ifade edildi.

“Tüm öğretmenler çözüme katkıda bulunmakla görevli”
 Kıbrıslı Rum ve Türk tüm öğretmenlerin bir eğitimci olarak Kıbrıs sorununun çözümüne katkıda bulunmakla görevli olduğu kaydedilen açıklamada, “Ülkemizde özgürce yaşamak, insan haklarının ve temel özgürlüğün saygısını ve uygulanmasını güçlendirmek için hepimize görev düşmektedir. Okullar, kurumlar ve öğretmenler, demokrasi, adalet, karşılıklı saygı ve karşılıklı anlayış değerlerini geliştirerek bu çabayı destekleyebilir” denildi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2017, 10:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474