banner564

“Ne dediyse onu yazdık”

Özgür Okumuş’un avukatı, sanığın ifadesinde değişiklik yapıldığını savundu, cinayetinin tahkikat subayı iddiaları reddetti

“Ne dediyse  onu yazdık”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Eşi Burcu Okumuş’u 5 bıçak darbesi ile öldürdüğü iddia edilen Özgür Okumuş hakkında yürütülen ilk tahkikat duruşması devam ediyor. 
Davanın dünkü oturumunda, İddia Makamı’nın tanığı olan ve meselenin soruşturmasını yürüten polis müfettiş muavini Serkan Bulak, sanık avukatı İbrahim Demirtaş tarafından sorgulandı.
Tahkikat subayına sorular yönelten ve bazı iddiaları dile getiren Demirtaş, müvekkilinin, olayın sadece 3 saat akabinde vermiş olduğu ifadenin sağlıklı olamayacağını, müvekkilinin olayın hemen akabinde, bu kadar teferruatlı bir şekilde olayı anlatacak bir sağlık ya da akli güce sahip olamayacağını ileri sürdü.

“Tasarlama suçu ile ilgili kısmı ifadeye kendiniz eklediniz”
İfade alındığı esnada müvekkiline soru yöneltilmediğini iddia eden Demirtaş, ifadede geçmekte olan tasarlama suçu ile olan kısmın tahkikat subayı tarafından ifadeye eklendiğini ileri sürdü. Tahkikat subayı Serkan Bulak ise iddiayı reddederek, “sanık ne söylediyse biz ifadeye onu yazdık” şeklinde cevap verdi.
Hastanede tedavi gören sanığın ifadesi alınmadan doktora dahi danışılmadığını ileri süren Demirtaş, tarafsız bir soruşturma yürütülmediğini, tüm maksadın, sanığın tasarlama usulü ile konu suça bağlamak olduğunu iddia etti.  Bulak, ifadenin doktora danışılarak alındığını ve ifadeye tamamen sanığın kendi ifadelerinin yazıldığını söyleyerek iddiaları reddetti.

“Eşinin de görebileceği bir ortamda…”
Sanığın, cinayetten önceki paylaşımları üzerinden de tahkikat subayına sorular yönelten Demirtaş, sanığın paylaşım yaptığı “Facebook” isimli sitede, eşi Burcu Okumuş’un da arkadaş listesinde olduğunu belirterek, “arkadaş listesinde olan birini öldürmeyi tasarlayan adam, gerçekleştireceği senaryoyu onun da görebileceği  bir ortamda nasıl yayınlar, bu sizce mantıklı mı” şeklinde soru yönelterek, şiir ile taammüden adam öldürme arasındaki bağlantının mantıksız olduğunu iddia etti. Tahkikat subayı Serkan Bulak ise “o anda nasıl bir psikolojide olduğunu bilemeyiz” şeklinde soruyu yanıtlayarak iddiayı reddetti.

“İ.A.B ile maktul sevgili miydi?”
Sanık avukatı İbrahim Demirtaş’ın en önemli iddialarından biri ise maktül Burcu Okumuş’un, cep telefonunda sildiği tespit edilen 5 adet fotoğrafta, birlikte görüldüğü İ.A.B isimli şahıs ile sevgili olduğu yönündeydi. İ.A.B isimli şahıs ile maktul arasındaki ilişkinin boyutunun, İ.A.B’ye sorulup sorulmadığı yönündeki soruyu tahkikat subayına yönelten Demirtaş, maktul ile İ.A.B’nin normal arkadaş değil, sevgili olduklarını ileri sürdü. Tahkikat subayı Serkan Bulak ise ilişki boyutunun konu şahsa sorulduğunu ve “arkadaş olarak birlikteliliğimiz var” cevabının alındığını söyledi. 
İddia Makamı’nın dünkü duruşmada başka tanık hazır etmemesi üzerine, Yargıç Gökhan Asafoğulları, ilk tahkikat duruşmasını, tanıkların dinlenmesine devam edilmek üzere, 6 Ekim 2017 tarihine erteledi.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2017, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474