banner564

Güzel haber

Maliye Bakanı Denktaş, kamuoyunda akıbetleri merakla beklenen RHA’ların satışa çıkarıldığını açıkladı

Güzel haber
banner598

 Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Resmi Hizmet Araçlarının (RHA) bir kısmını önceki gün sattıklarını, kullanmadıklarını da satmaya devam edeceklerini, ancak ihtiyaç olan araçları kullanmaya devam edeceklerini söyledi. Denktaş dünkü bir kabulünde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın kendisine alınan yeni makam aracını istemediğini söyleyen Denktaş, konu hakkında detaylı bilgi verdi.
Denktaş, geçen kasım ayında 2. Cumhurbaşkanı Talat’a makam aracı için ihale açtıklarını süreç seçim yasaklarına girdiği için ertelendiğini, ardından bütçe geçince yeniden ihale açtıklarını ve yeniden seçim dönemine girdiklerini ve yine ertelemek zorunda kalındığını anlatarak, “En nihayet sonuçlandı ve aracın gelişi bu günlere rast geldi” dedi.
Hem basında hem Meclis’te önceki gün bu konunun eleştirilmesinin ardından 2. Cumhurbaşkanı Talat’ın ‘Ben bu arabayı istemiyorum’ haberi gönderdiğini ifade eden Denktaş, arabanın ihale sonucu alındığını ve parasının ödenmiş olduğunu, bu nedenle de başka maksatlarla kullanılacağını söyledi.
Denktaş ,“Sayın Cumhurbaşkanı kendi arabasıyla dolaşacaksa dolaşacak araç devlet envanterine geçmiş durumdadır” dedi.

“RHA’lar satıştaydı zaten”
Maliye Bakanı Serdar Denktaş, başka bir konuya daha değinerek dün basında ‘ne oldu RHA’ları satacaktın be dayım’ şeklindeki soruyu hatırlatarak ,“Soran arkadaşa; be dayı dün sen bunu sorarken RHA’lar satıştaydı” dedi.
Denktaş, RHA’ların bir kısmını önceki gün sattıklarını, kullanmadıklarını da satmaya devam edeceklerini, ancak ihtiyaç olan araçları kullanmaya devam edeceklerini belirtti.

KTAMS ile toplu iş sözleşmesi imzalandı
Öte yandan Maliye Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) arasında, devlette sözleşmeli statüde çalışanlar, Turizm ofisleri müze ve ören yerlerdeki rehber ve personel ile av koruyucularının iş güvencesine kavuşturulmasını amaçlayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.
Toplu iş Sözleşmesine, Maliye Bakanı Serdar Denktaş ve KTAMS Başkanı Güven Bengihan imza koydu. İmza sırasında Bakanlık Genel Koordinatörü Çelebi Ilık ve Bakanlık Müdürü Elif Pekri de hazır bulundu. 
Maliye Bakanlığında gerçekleşen imza töreninde konuşan Maliye Bakanı Serdar Denktaş, imzaladıkları sözleşmeyle, devlette çalışan turizm rehberleri, turizm ofisi çalışanları ve av koruma görevlilerinin belli bir iş güvencesine kavuşacağını belirtti.
“Güvenceye kavuştum artık çalışmasam da olur gibi bir düşünceyle hareket eden de olursa onları da sendikayla birlikte durduracağız” diyen Denktaş, bu kişilerin sözleşmenin ardından daha motive olmuş şekilde çalışacağına inandığını söyledi.
KTAMS Başkanı Güven Bengihan da, toplu iş sözleşmesinin örgütlü mücadele noktasında bir ilk olduğunu belirterek, bu imzayla müze ve ören yerlerinde çalışan rehber ve diğer personelle av korucularının bundan sonraki çalışma hayatıyla ilgili özlük hakları ve görevlerinin güvence altına alınacağını kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474