banner564

Hala ıslah okulu yok

Uyuşturucu, hırsızlık ve kundaklama suçlarından dolayı aylardır cezaevinde kalan 15 yaşındaki çocuk, tahliyesine sayılı günler kala koğuş arkadaşını kırık ayna ile hastanelik etti

Hala ıslah okulu yok
banner598
Çiğdem AYDIN

Çocuk yaşta olmasına rağmen, hırsızlıktan, uyuşturucu madde, kundaklamadan darp suçuna kadar birçok sabıkası bulunan 15 yaşındaki M.N.A tahliye olmasına sayılı günler kala cezaevinde tartıştığı koğuş arkadaşını kırık ayna ile ağır şekilde yaraladı. Zanlı dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Merkezi Cezaevi’nde 10 Ocak tarihinde meydana gelen olayda, zanlının aynı koğuşta kaldığı İsmail Elbedri’yi kendisine küfür ettiği gerekçesi ile kulağından, omuzundan ve göğsünden kırık ayna ile ağır yaraladığı belirtildi. Zanlı hakkındaki soruşturmayı yürüten polis, olaydan sonra gözaltına alınan zanlının ifadesinin alındığını, olaydaki kırık ayna ve kanlı elbiselerin kanıt olarak alındığını söyledi.  Zanlının hükümlü tutuklu olarak cezaevinde bulunduğunu ve 9 gün sonra tahliye olacağını kaydeden polis, bu şartlar altında zanlının yaralama suçundan teminata bağlanmasını talep etti.

Çıktığı gün yeniden içeri girecek
Mahkeme zanlının yaralama suçundan 9 gün süre ile cezaevinde tutuklu kalmasına, tahliye olacağı güne denk getirilen tutukluluk süresi doluncaya kadar dava dosyasının hazırlanarak mahkemeye sunulmasına karar verdi. Böylelikle zanlı tahliye olacağı gün yeniden mahkemeye getirilerek hakkında ek tutukluluk süresi alınacak. Öte yandan, Kuzey Kıbrıs’ta 18 yaş altındaki suçluların ıslahına yönelik merkezin eksikliği dünkü davadan sonra yeniden gözler önüne serildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2015, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473