banner564

Halil Eker  cezaevine  gönderildi

Çatalköy’de satışa hazır halde ele geçirilen 339 gram uyuşturucu maddeyle ilgili tutuklanan dört zanlı teminata bağlandı

Halil Eker  cezaevine  gönderildi
banner598

 Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Çatalköy’de 26 Temmuz tarihinde düzenlenen operasyonda ele geçirilen satışa hazır 339 gram uyuşturucu madde ile ilgili soruşturma tamamlandı.
Operasyonda tutuklanan Berkay Numansoy, Doğuhan Erekoğlu,Halil Eker ile olaydan bir gün sonra yakalanan ve uyuşturucuyu temin eden şahıs olan Ben James Hines dün yeniden Girne’de mahkemeye çıkarıldı. Duruşmada soruşturmanın tamamlandığı belirtilerek, teminat istendi. 
Soruşturmayı yürüten polis,  26 Temmuz 2019 tarihinde Çatalköy bölgesinde Berkay Numansoy, Doğuhan Erekoğlu ve Halil Eker’in bulunduğu aracın durdurularak arandığını anımsattı.Polis, araçta yapılan aramada 337 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde,plastik öğütücü ve hassas terazi bulunarak emare olarak alındığını mahkemeye aktardı.
Polis memuru, zanlıların suçüstü tutuklandıklarını ve zanlı Numansoy’un Çatalköy adresindeki ikametgâhında mahkeme emri ile huzurunda yapılan aramada 2 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. 
Polis, zanlıların tutuklandığını, soruşturma aşamasında uyuşturucu maddeyi temin eden Ben James Hines’in de tespit edildiğini aktardı 
Soruşturmanın tamamlandığını kaydeden polis, zanlılardan Halil Eker’in 2019 yılı Ocak ayında şartlı tahliye ile serbest kaldığını belirterek, tümünün teminata bağlanmasını talep etti.
Mahkeme, zanlıları teminata bağlarken, sabıka durumlarını dikkate aldı. 

Halil Eker’in benzer suçu var
Şartlı tahliye ile serbest kalan ve yine benzer suç işleyen zanlı Halil Eker, 2 ayı aşmayan bir süreyle cezaevine gönderildi.
Diğer üç zanlı ise 10’ar bin TL nakit teminat yatırmaları, Numansoy ile Erekoğlu için birer kefilin 200’er bin TL’lik kefalet senedi imzalamaları şartlarıyla tutuksuz yargılanmalarına emir verildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474