banner564

Komite çalışıyor

Mahkeme hükümlerinin etkin ve adil bir şekilde icra edilebilmesini sağlamak ve somut sorunları aşmak amacıyla hazırlanan yasa tasarısı görüşülüyor

Komite çalışıyor
banner598

Mahkeme hükümlerinin etkin ve adil bir şekilde icra edilebilmesini sağlamak ve somut sorunları aşmak amacıyla hazırlanan “Hukuk Muhakemeleri Usulü (Değişiklik) Yasa Tasarısı”nın Cumhuriyet Meclisi, Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi’nde görüşülmesine devam edildi.
UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu başkanlığında dün saat 14.00’te toplanan komitede yasa tasarısının madde madde görüşülmesi tamamlandı ancak ivediliği olmadığından, söz konusu yasa tasarısının üçüncü ve son okunuşu ileriki bir toplantıda ele alınmaya bırakıldı.
Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Hukuk Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi toplantısına CTP Milletvekilleri Doğuş Derya ve Asım Akansoy, UBP Milletvekilleri İzlem Gürçağ Altuğra ile Yasemin Öztürk ve HP Milletvekili Hasan Büyükoğlu katıldı.
Toplantıda Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Fadıl Aksun, KKTC Başsavcılığı’ndan savcı Aysu Erginel, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’ndan Ticaret Geliştirme Uzmanı İzzet Adiloğlu ve Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı yer aldı.
Açıklamada, Fasıl 6 Hukuk Muhakemeleri Usulü Yasası’nın, mahkeme hükümlerinin icrasına ilişkin hükümlerinin günümüz koşullarında yetersiz kalmasından dolayı değiştirildiği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2019, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473