banner564

Halk öfke içinde

Büyükkonuk köy meydanındaki Atatürk büstüne balta ile saldıran akıl hastası şahıs yakalandı

Halk öfke içinde
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

İskele’ye bağlı Büyükkonuk’ta Atatürk büstüne çirkin bir saldırıda bulunuldu. Balta ile gerçekleştirildiği belirtilen saldırıda büst zarar gördü. 
Büstün bir kısmının kırılmasına neden olan saldırı başta Büyükkonuk olmak üzere tüm ülkede büyük tepki topladı.
Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, polise gerekli şikâyetin yapıldığını belirterek suçluların bir an önce bulunmasını temenni etti.
Sosyal medya hesabından olayı duyuran Sennaroğlu, “Biz çocukken bu büste kucak dolusu çiçek bırakmayı öğrenmiştik. Polise şikâyetçi olduk. Temennim bulunmasıdır. Yazıklar olsun” ifadesini kullandı.

Büyük tepki topladı
Olayın duyulması üzerine ülke genelinde saldırıya karşı büyük bir tepki oluştu. Akşam saatlerine doğru açıklama yapan polis,  saldırının 9 Mart tarihinde yapıldığını belirtti.
Polis açıklamasında şunları kaydetti:
“Büyükkonuk'ta Atatürk büstüne hasar verilmesi ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında bahse konu olayın, 9 Mart 2019 tarihinde saat 05.00 sıralarında meydana geldiği ve olayın 9 Mart’tan beridir Lefkoşa Barış Sinir Ruh Hastanesi'nde yatılı tedavi görmekte olan Büyükkonuk'ta sakin O.D. (E-39) tarafından yapıldığı tespit edilmiştir. Bahse konu şahıs hakkında yasal işlem başlatılmış olup, soruşturma devam etmektedir.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473