banner564

Halkların kardeşliği

Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ni ziyaret eden TDP adayları farklı kültürlere ve dinlere saygı gösterilmesi gerektiğini vurguladı

Halkların kardeşliği
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili adayları seçim çalışmaları çerçevesinde Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği'ni ziyaret etti. 
Samimi ve dostane bir atmosferde gerçekleştirilen sohbet toplantısında TDP'nin katılımcı siyaseti anlatılıp, sorulara cevaplar verildi, özellikle Alevilerin yaşadığı sıkıntılar konuşularak, sorunların çözümüne yönelik fikirler tartışıldı. 
TDP Genel Sekreteri ve milletvekili adayı Asım İdris, laikliğe ve demokrasiye inanan insanlar olan Alevilerin üzerlerine düşen vatandaşlık görevlerini yerine getirmelerine rağmen, bunun karşılığını devletten alamamalarının kabul edilemez olduğunu vurguladı. 

"Cemevi mutlaka olacak"
    Ülkedeki Cemevi eksikliğinin hiçbir mazereti olamayacağını kaydeden İdris, "Birçok alana kaynak bulunurken Cemevi'ne bulamaması hem üzücü, hem de düşündürücüdür. TDP, bu eksikliği gidermekte kararlıdır, gerekeni de yapacaktır" dedi.  Çok kültürlü ortamda yaşaması nedeniyle her türlü dine ve mezhebe hoşgörü ile yaklaşan Kıbrıs Türkü'nün Alevilerle de samimi ve sıcak bir ilişki olduğunu belirten İdris, "Alevi kardeşlerimizi yakın bulduğumuz gibi, kültürümüzün parçası olan Alevi kardeşlerimizle bir arada yaşamaktan da mutluyuz" dedi.

TDP şölen düzenliyor
Öte yandan Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), "Katılımcı Siyaset Şöleni" düzenliyor.  TDP’den yapılan açıklamaya göre, “güçlü, temiz ve özgür bir gelecek için” sloganıyla düzenlenecek Katılımcı Siyaset Şöleni,  16 Aralık Cumartesi günü saat 19.30’da Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde yer alacak.

Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2017, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474