banner564

Harmancı’ya mesaj gönderdi

Sanayi bölgesinde işyeri bulunan Osman Yorucu, çöp konusunda yaşadığı sorunlardan dolayı LTB’yi eleştirdi

Harmancı’ya  mesaj gönderdi
banner598
Pelin YÜKSELAY
Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesinde iş yeri bulunan Yorucu Möble Direktörü Osman Yorucu, şu sıralar oldukça dertli…
Diyalog’a konuşan Yorucu, mobilya atölyesinden çıkan atıkları çöpe attıklarını, belediyenin de bu atıkları almadığını, üstelik ayrıştırırken yere atarak bıraktıklarından yakındı.
Yorucu şunları kaydetti, “Vatandaş olarak çok mağduruz. Kaç zamandır suyumuz yok. Düzgün suyumuz akmıyor. Buna rağmen faturalara su parası işlenmeye devam ediyor ama. Bunun yanında en büyük sorunumuz temizlik. Belediye başkanı konteynerleri ve skipleri kaldırdı. Ardından zabıtalar geldi. Dediler ki “Osman bey konteyner için mahalle sakinleri para vermiyor. Siz parayı ödeyin ve konteyneri kendi üstünüze alın.” Ben de istemedim. Parasını ben ödeyeceğim, herkes gelip çöpünü içerisine atacak. Peki, başka yolu yok mu bunun dedik, bize tekerlekli çöp bidonu almamızı söylediler. Parayı verdik, çöp bidonunu aldık. Bir kez geldiler, çöpümüzü gayet güzel aldılar. İkincisinde çöp günü geldiği vakit, sabahleyin geldik buralara bir de baktık çöpler yerde yığın halinde, dökülmüş. Neden böyle olduğunu merak ederek, “acaba birisi kasıtlı mı yaptı” diye Polisi aramak istediğimde, oğlum bana önce belediyeyi aramamızı önerdi. 
Aradık. Belediye yetkilisi çöpümüzün kendileri tarafından yere boşaltıldığını söyledi bize. Küçücük tahta parçası ve boya kutusu olduğundan çöpümüzü alamazlarmış. Ben de sordum ‘neyi alıyorsunuz’ diye. Domates alırlar, patates alırlar, yemek artığı alırlar, kâğıt alırlar. E tamam da burası bir mobilya atölyesi. Çıkan tahta parçasını çöp arabası almazsa kim alacak? Burası ne patlıcan yeridir, ne de patates yeridir.”

Yorucu’dan Harmancı’ya çağrı
Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı’ya çağrıda bulunan Osman Yorucu, belediye başkanının personele hemen iskipleri koymaları yönünde talimat vermesi gerektiğini belirterek, iskipin parasının da mahalledeki iş yerlerinin faturalarına yansıtılması gerektiğini kaydetti.
Yorucu, emlak vergilerinin fazlalığından da şikâyet etti.
“Esnaf zaten batık durumdadır’ diyen Yorucu, esnafa uygulanan vergilerin düşürtülmesini talep etti.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 09:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473