banner564

Bir başka dava

Kürtaj skandalının sanıkları bu kez ‘para aklama’ soruşturması kapsamında mahkemeye çıkarıldı

Bir başka dava
banner598
Melin DOBRAN
Kürtaj skandalına adı karışan 4’ü doktor, ikisi hemşire ve ikisi hastane çalışanı hakkında kara para soruşturması başlatılırken, Dr. Verda Tunçbilek’in annesi de Özken Özkent de dün mahkemeye çıkarıldı
   Girne Ada Hospital’de Şubat ayında ortaya çıkan yasa dışı kürtaj olayı ile ilgili tutuklanan ve Nisan ayında yüksek teminat şartları ile yargılanmak üzere serbest bırakılan Dr. Mehmet Ali Tunçbilek, Dr. Verda Tunçbilek, Dr. Rasiha Serdaroğlu, Dr.Fahri Karagözlü, hemşire Taner Okburan, ebe Ayşegül İşbilir ve hastane çalışanları Aziz Dağgün, Cemaliye Ölmez ve Özken Özkent suç gelirlerini akladıkları gerekçesiyle dün de Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.
   Duruşmada zanlılar hakkındaki iddiaları aktaran mali polis, Girne Adli Şube’nin yürütmüş olduğu yasa dışı kürtaj soruşturması kapsamında tutuklanan zanlılar hakkında suçtan elde edilen paraların aklanması ile ilgili soruşturma da yapıldığını söyledi. Polis, zanlılar aleyhine başlatılan “suç gelirlerini aklama suçu” ile ilgili soruşturmanın halen devam ettiğini, ancak zanlıların etki etme olasılığının bulunmadığını belirterek zanlıların Girne Kaza Mahkemesinde bağlı oldukları teminatı da göz önünde bulundurarak uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.
    Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışı çıkışlarının yasaklanması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2016, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474