banner564

Hasan Sertoğlu hükümeti böldü

Futbol Federasyonu’nun, 60 yıl sonra yeniden KOP’a üyelik girişimini Başbakan ‘Doğru bir adım’ olarak nitelerken, Başbakan Yardımcısı sert tepki göstererek ‘Federasyon ile ilişkilerin askıya alındığını’ açıkladı

Hasan Sertoğlu hükümeti böldü
banner598
   Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu’nun, Rum Futbol Federasyonu (KOP) şemsiyesi altına girilmesi süreciyle ilgili olarak FIFA’ya mektup göndermesi, hükümeti yeniden kriz noktasına getirdi.
   Koalisyonun küçük ortağı DP Genel Başkanı ve Spordan sorumlu Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Futbol Federasyonu’nun bu girişimine sert tepki göstererek “İlişkileri askıya alıyoruz” derken, CTP lideri ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, federasyonun girişimini doğru bulduklarını açıkladı. Yorgancıoğlu, Denktaş’ın tutumunu eleştirerek, “Bu tavır devlet yöneticiliği ile bağdaşmaz” dedi.

Denktaş: İlişkiler askıya alınabilir…
Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, spor bütçesinin önemli bir bölümünü ayırdıkları Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) ile bir protokol çerçevesinde yürüttükleri ilişkileri yetkili birimlerde gözden geçirdiklerini belirtti.
Gereken kararların alınarak, yürürlüğe konulacağını kaydeden Denktaş, “Bakanlığımız, başlatılan süreç devam ettiği müddetçe KTFF ile ilişkilerini askıya alma kararlılığındadır” dedi.
Serdar Denktaş dün yaptığı açıklamada, son günlerin özel gündemi haline gelen KTFF'nin KOP' müracaatı meselesinin KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu'nun basın toplantısıyla, "Yeni bir gündeme" yelken açtığını belirtti. Denktaş, “Sayın Sertoğlu FIFA’ya yazmış olduğu mektup ile KOP müracaatının ilk adımını atmış durumdadır” ifadesini kullandı.
KKTC’nin zor koşullar sonrası kurulmuş ve zor şartlar altında var olmaya devam eden bir devlet olduğuna dikkat çeken Denktaş, bu devletin, Türkiye'nin de katkılarıyla oluşan bütçesiyle imkânlarını zorlayarak, kendi kurumlarına katkı yaptığını kaydetti.

Yorgancıoğlu: Konu başbakanlığı ilgilendirmez…
Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu doğrudan KOP’a müracaat etmiş gibi, “Federasyonla ilişkilerini askıya aldığını üstelik bahse konunun Başbakanlığı ilgilendirmediğini” ifade ettiğini belirterek, “Kendi kurumlarını yok saymak, onlara güvenmemek, onlarla ilişkileri askıya almak kabul edilmesi mümkün olmayan bir davranıştır” dedi.
Yorgancıoğlu, “Hükümet olarak koalisyon ortaklarının birlikte değerlendirip karar vermesi gereken böylesi önemli bir konuda, kendi düşüncelerini tek taraflı olarak beyan etmesi ve Futbol Federasyonu ile ilişkileri askıya aldığını açıklamış olması devlet yöneticiliği ile bağdaşmamaktadır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2015, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473