banner564

Hastalara can olacak

İskele’deki etkinlikte Thalassaemia Derneği’ne 16 ünite kan bağışı yapıldı

Hastalara  can olacak
banner598
İskele Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Thalassaemia Derneği’nin destekleri ve Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı İskele Şubesi ile İskele Sahil Lions Kulübü’nün organizasyonuyla gerçekleşen kan bağışı kampanyasına destek verdi. 
İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, ülkedeki kan ihtiyacını bir nebze olsun gidermek amacıyla düzenlenen 19-65 yaş vatandaşların yanı sıra İskele Belediye personelinin de destek verdiği kampanya dün 10.00-13.00 saatleri arasında gerçekleştirildi. 
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nun öncülüğünde Kuzey Kıbrıs Thalassaemia Derneği’ne bağışlanmak üzere 16 ünite kanın toplandığı kampanyada, ayrıca lokma satışı da yapılarak, elde edilen gelir bölgedeki ihtiyaç sahibi bir okula bağışlandı. 
Kendisi de kampanyaya kan bağışında bulunarak destek veren İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, kan bağışının hem toplumsal hem de sağlık açısından önemli olduğunu belirtti. Kan bağışını genele yaymak gerektiğine dikkat çeken Sadıkoğlu, kan vermenin sosyal bir sorumluluk olduğunu vurguladı. 
Kuzey Kıbrıs Türk Kızılayı İskele Şubesi Asbaşkanı Ebru Kırmızı ise, kendilerine bu fırsatı veren İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’na teşekkür etti. 
İskele Sahil Lions Kulübü adına konuşan Zekiye Güvence de kan bağışının önemine dikkat çekti. 
İskele Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen kan bağışı kampanyasına destek veren Thalasamia Derneği’nden Fezile Sadıkoğlu, thalasamia hastalarının düzenli olarak kan ihtiyacı duyduğunu belirterek böylesi anlamlı bir kampanyayı düzenleyen İskele Belediyesi’ne teşekkür etti. 
Fezile Sadıkoğlu ayrıca, kan bağışına katkı koyan herkese teşekkür belgelerini taktim etti. 

Hastane için yer incelemesi yapıldı
Öte yandan Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, İskele’yi ziyaret ederek; yapımına en kısa sürede başlanacak olan hastane hakkında İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ile fikir alışverişinde bulundu.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Sucuoğlu’na ziyaretinde Bakanlık Müsteşarı Kemal Deniz Dana ve Temel Sağlık Hizmetleri Dairesi Müdürü Yeşim Gümüşdağ eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 05 Kasım 2016, 14:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474