banner564

“Hatalardan  ders çıkarılmalı”

Bakan Özyiğit, “Çocuklara gelecekte müreffeh bir yaşam sunabilmenin yolu ülkeyi doğru, planlı ve akılcı yönetmekten geçiyor” dedi

“Hatalardan  ders çıkarılmalı”
banner598

 Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Gürsel Özyiğit, çocuklara gelecekte müreffeh bir yaşam sunabilmenin yolunun ülkeyi doğru, planlı ve akılcı yönetmekten geçtiğini kaydetti.

Özyiğit, “Geçmişte sosyal, siyasal ve ekonomik bazı hatalar yaptığımızı da kabul etmek durumundayız. Önemli olan hatalardan ders çıkarıp, her bir adımı doğru planlayarak geleceğimizi inşa etmek” dedi.
Çocukların bağımsız, çağdaş ve güçlü bir yapıda özgür, üretken, sorgulayan ve kendini geliştiren bireyler olarak yetişmesi için temellerin bugünden atılması gerektiğini belirten Eğitim Bakanı,  “Gençlerimize kendilerini güvende hissedecekleri barış içinde bir ülke sunmalıyız. Bu anlamda hem toplumsal barışın, hem de toplumlararası barışın bizler için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlatmak isterim” şeklinde konuştu.
Bakan Özyiğit, bu konuşmayı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle dün Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda (BRTK) gerçekleştirdi.

Alayköy İlkokulu’nda törene katıldı
Öte yandan Milli Eğitim ve Kültür Bakan Cemal Özyiğit, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde Alayköy İlkokulu’nda dün düzenlenen törene katıldı.
Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Alayköy Belediye Başkanı Hulusi Manisoy, Alay Komutanı Albay Halil Dağna ve Okul Müdürü Selda Ersoy’un da hazır bulunduğu, öğrencilerin ve ailelerin katıldığı törene halk da ilgi gösterdi.
Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılırken, şiirler okundu, öğrenciler gösteriler sundu. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474