banner564

‘Hatırlamıyorum’

16 yaşındaki komşu kızına cinsel tacizde bulunmakla suçlanan ve kaçmaya çalışırken elini, belini kıran İsah Ahmed, nihayet yargı önüne çıkarıldı

‘Hatırlamıyorum’
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
 Gazimağusa’da geçtiğimiz hafta yaşanan ve infial yaratan olayın yaralı zanlısı İsah Ahmed, tedavi gördüğü hastaneden taburcu olduktan sonra dün Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.
   Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Mehmet Emin Doğan, zanlının 11 Temmuz 2016 tarihinde saat 21.35 sıralarında, yan daireye balkondan girerek evde bulunan 16 yaşındaki İ.Y isimli kıza  çıplak vaziyette görünüp cinsel tacizde bulunduğunu söyledi. 
   Kızın babasının olayı öğrenir öğrenmez olay mahaline geldiğini ve zanlının evinin kapısını tekmeledikten sonra içeri girdiğini, zanlının bu sırada korkarak 8 metre yükseklikten beton zemine atladığını anımsatan Doğan, zanlının sol omuz, sol kalça ve sol ayak kemiklerinde kısmi kırıklar oluştuğunu ve Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde tedavi gördüğünü söyledi.
Ne yaptığımı hatırlamıyorum
   Zanlının 18 Temmuz 2016 tarihinde taburcu olduğunu ve hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirten Doğan, KKTC’de öğrenci statüsünde bulunan zanlının mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti. 
   Mahkemede söz alan zanlı İsah Ahmed ise olay anını hatırlamadığını iddia etti. 
   Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının 10 bin TL nakdi kefalet ödemesi, KKTC vatandaşı muteber 2 kişinin 60’ar bin TL’lik şahsi kefaleti ve zanlının haftada 2 gün en yakın polis karakoluna ısğat-ı vücutta bulunması şartı ile serbest bırakılmasına emir verdi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2016, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474