banner564

Hayali bile güzel

Bakan Sucuoğlu, “3 milyon turist getirirsek, KKTC hem yatırım, hem ödemeler anlamında kendine yetecek” dedi

Hayali bile güzel
banner598
Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu dün Kıbrıs Türk Eko-Agro Turizm Kooperatifi Ltd. yetkililerini kabul edip, görüştü. 
Sucuoğlu kabuldeki konuşmasında, turizmin ekonomi için büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, ülkeye 3 milyon turist getirmenin başarıldığı gün KKTC’nin hem yatırım, hem ödemeler anlamında kendine yeten bir devlet olacağını vurguladı.
Sucuoğlu, eko ve agro turizm işletmelerinin ciddi ekonomik sorunlarının çözümüne katkı koymak için Kıbrıs Türk Eko-Agro Turizm Kooperatifi Ltd ile daha önce imzalanan ve bitişine 4 ay kalan protokole bugün ek maddeler konduğunu ifade etti.
Bakanlıktan elde edilen bilgiye göre, yapılan eklemelerde, Kıbrıs Türk Eko-Agro Turizm Kooperatifi Ltd üyelerinin, Kalkınma Bankası’na olan borçlarının yeniden yapılandırılması ve teşvik sisteminin değişmesi için ilgili devlet paydaşlarıyla görüşülmesi öngörülüyor.
Ekler, bakanlık ve kooperatif işbirliğinde eko ve agro turizm konusunda sertifikalı eğitimler düzenlenmesinin yanı sıra Turizm Bakanlığı eko ve agro turizm işletmelerinin tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine imkanlar dahilinde katkıda bulunmayı da getiriyor.

Altan: Bakanın vizyonundan memnunuz
Kıbrıs Türk Eko-Agro Turizm Kooperatifi Başkanı Zekai Altan ise toplantı sonrası yaptığı konuşmada, Faiz Sucuoğlu’nun Karpaz’a giderek, turizm işletmelerini tek tek ziyaret ederek sorunlarını dinleyen ilk turizm bakanı olduğunu kaydetti.
Sucuoğlu’nun böylesi bir vizyonla hareket etmesinden büyük memnuniyet duyduklarını dile getiren Altan, eko ve agro turizm işletmelerinin ciddi mali sorunlar yaşadığını anlattı.

Sucuoğlu, Cypruvex heyetini kabul etti
Öte yandan Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, “Turizm sektörünün yerli üretimi desteklemesi için çalışıyoruz” dedi.
Cypruvex Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Saygılı ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyelerini kabulü sırasında konuşan Bakan Sucuoğlu, Cypruvex’in ülke ekonomisine yaptığı katkının önemine vurgu yaparak, Cypruvex’in turizm sektörü içerisinde desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2015, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474