banner564

Hayalleri boşa çıktı

Türkiye’de tanıştıkları insan tacirine 5 bin Euro ödeyip yola çıkan iki kardeş, KKTC’ye geldikten sonra iş vaadiyle güneye götürülüp ortada bırakıldı

Hayalleri boşa çıktı
banner598

 Suna ERDEN

Yeni bir hayat, iyi bir iş ve iyi bir gelir vaadiyle kandırılıp Kuzey Kıbrıs’a getirilen ve buradan da Güney Kıbrıs’a götürüp ortada bırakılan Bayram Tosun ile Bedrettin Tosun kardeşler çareyi geri gelip teslim olmakta buldu. Türkiye’nin Muş ilinden geldikleri öğrenilen iki kardeşin, insan tacirlerine toplam 5 bin Euro ödedikleri belirtildi. Türkiye’de H.C. isimli bir şahıs ile tanışan iki kardeş, insan tacirine güvenerek yasal yollardan önce Kuzey Kıbrıs’a giriş yaptı. Tosun kardeşler daha sonra H.C. aracılığı ile yasa dışı yollardan Güneye gitti. Orada bilmedikleri bir köyde ortada bırakılan iki kardeş, geri dönüp Kermiya Sınır Kapısı’nda polise teslim oldu. Gözaltına alınan Tosun kardeşler dün tutuklama talebiyle Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

Ortada bırakıldılar
Meseleyle ilgili soruşturmayı yapan Lefkoşa Adli Şube’de görevli Polis Memuru Hamza Tarman, zanlılar hakkındaki iddiaları aktardı.T arman, zanlılar Bayram Tosun ile Bedreddin Tosun’un 24 Temmuz 2018 tarihinde Girne Turizm Limanı’ndan ülkeye yasal bir şekilde giriş yaptıklarını kaydetti. Tarman, zanlıların kendilerine Güney Kıbrıs’ta iş bulup orada çalışmalarını sağlayacağını söyleyen ve henüz tespit edilemeyen kişi tarafından kandırılıp 5 bin Euro karşılığında Güneye götürüldüklerini söyledi. Tarman, bilmedikleri bir yerden Güney Kıbrıs’a götürülen zanlıların, orada terk edildiklerini mahkemeye aktardı. 

Kendileri gelip teslim oldu
Polis memuru Hamza Tarman, zanlıların önceki gün Kermiya Sınır Kapısı’na gelerek teslim olduklarını belirtti. Mesele ile ilgili soruşturma başlatıldığını, zanlıların verdiği ifadenin araştırılacağını ve aranan bir şahıs olduğunu kaydeden Tarman, zanlıların soruşturma kapsamında 2 gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlılar hakkında 2 gün tutukluluk emri verdi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473