banner564

Hayat bu kadar yalan oldu

Öksürük ve göğüs ağrısı şikâyetiyle arabasına binip hastaneye giden 25 yaşındaki Filiz Demirbilek’in hayatını kaybetmesi ailesini perişan etti

Hayat bu kadar yalan oldu
banner598

 Suna ERDEN

Filiz Demirbilek, henüz 25 yaşındaydı… Geçtiğimiz temmuz ayında dünya evine girmişti. Hayat dolu olan ve çevresinde çok sevilen Filiz Demirbilek,  birkaç gün önce şiddetli öksürük ve göğüs ağrısı ile Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne başvurdu. Arabasına binip hastaneye giden Demirbilek, yapılan tahlillerin ardından zatürre teşhisi ile yatılı tedaviye alındı.
   Geçtiğimiz Perşembe günü hastaneye yatırılan Demirbilek dün sabah saat 11.00 sıralarında yaşamını yitirdi. Doğum tarihi 14 Şubat ‘Sevgililer Gününde’ den gelen Filiz Demirbilek’in çok genç yaşta ölümü; eşi, anne ve babasının yanı sıra tüm aile yakınlarını perişan etti. Ailesi, cenazenin Cuma günü yapılmasını kararlaştırdı.

Öldüğüne inanamadılar

Şiddetli göğüs ağrısı nedeni ile tedavi gören Filiz Demirbilek dün sabah yaşamını yitirdi.
Lefkoşa Devlet Hastanesi’ne acı haberi alan ailesi şok yaşadı.
Filiz Demirbilek’in 19 yaşındaki kardeşi Salih Demirbilek, ölüm haberini alınca ablasını görmek istedi. Ancak hastane yetkilileri Salih Demirbilek’in yoğun bakıma servisine gitmesine izin vermedi.  Bu esnada güvenlik görevlileri ile Demirbilek’in kardeşi arasında tartışma çıktığı belirtildi. Demirbilek ve arkadaşı daha sonra hastaneden ayrılırken,  yaşamını yitiren genç kadının anne ile babası sinir krizi geçirdi.

İhmal iddiası
Kızlarının arabasına binip hastaneye gittiğini ancak kendilerine ölü teslim edildiğini ifade eden acılı aile yaşananları anlattı. 
Babası Celal Demirbilek, temmuz ayında kızını evlendirdiğini,  daha önünde uzun bir yaşam varken hayatını yitirdiğini ifade ederek, “Kızımı doktorların ve hemşirelerin ihmali öldürdü” iddiasında bulundu.
Anne Müride Demirbilek ise kızına iğne yapıldığını, saatlerce uyuduğunu ve bu esnada ağzından köpükler geldiğini söyledi. Acılı anne, durumu hemşirelere bildirdiğini ancak geç müdahale edildiğini ileri sürdü.
Acılı aile şu iddialarda bulundu:

Celal Demirbilek:
Kızım geçtiğimiz Perşembe günü şiddetli öksürük ve göğüs ağrısı nedeni ile hastaneye gitti. Birkaç saat kaldıktan sonra zatürre teşhisi ile yatırıldı. Cumartesi günü ise şiddetli ağrıları başladı. İlaç verdiler, Pazar günü de sabah 08.00’da iğne yaptılar. Bu iğneden sonra kızım 5 saat uyudu.. Annesi başında bekliyordu. Uyurken ağzından köpükler çıkıyordu. Eşim hemşireye söyledi. Ancak kızım nöbet geçirdiği 5 saat sonra anlaşıldı. Annesi durumu fark edince müdahale edildi. Kızımın ultrason koydular, tomografi çektiler. Sonrasında da yoğun bakıma aldılar, solunum cihazına bağladılar.  Pazar gecesi bazı tahliller de istediler. Devlet hastanesinde yapılamadığı için YDÜ hastanesinde yaptırdık. Doktorlar kızım safra kesesinde sorun olduğundan şüphelendiklerini söylediler ancak kesin olarak ne olduğuna dair bilgi vermediler. 
Acı haberi de dün saat 11.00 sıralarında aldık. Hastaneye arabayla giden sağlam kızımı bana ölü verdiler. Hastaneden davacı olacağım. Kızımı gerektiği şekilde tedavi etmediler. 25 yaşında genç, kendi imkanları ile hastaneye gidecek kadar sağlıklı olan kızım birkaç gün içerisinde öldü. Bunun hesabını versinler.

Mürüde Demirbilek:
Pazar sabahı kızıma iğne yapıldıktan sonra 5 saat uyudu. Sürekli sesleniyordum; kızım nasılsın, iyimi sin ama konuşamıyordu. Gözleri kaçmıştı, bir ara ağzından köpük geldiğini gördüm. Hemşireye söylediğimde tükürüğünü yutamadığı için olduğunu söyledi. İkinci kez gördüğümde yine söyledim. Bu kez alıp işlemler yaptılar ve yoğun bakıma kaldırdılar.
Kızım benim gözümün nuruydu. Daha 7 ay önce evlendirmiştik. Önümüzdeki 14 Şubat’ta doğum günüyü. Bu yüzden cenazesini Cuma günü kaldıracağız. İçimiz yanıyor, yaşadığımız acının tarifi yok. 

Yılkan: Gerekli incelemeler yapılacak
Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Adil Yılkan ise hastanın akciğer enfeksiyonu tanısı ile hastaneye yatırıldığını, enfeksiyonun ilerleyerek zatürreye döndüğünü ve hastanın kaybedildiğini söyledi. “Keşke hiç olmasaydı, ailenin acısı büyük” ifadesini kullanan Yılkan,  Filiz Demirbilek’in anemi hastası da olduğunu, tedavi aşamasında bazı komplikasyonlar olmuş olabileceğini ifade etti. Yılkan, kesin sonuçların yapılacak incelemelerin ardından belli olacağını açıkladı.  

YORUM EKLE
YORUMLAR
semira demirbilek
semira demirbilek - 5 yıl Önce

acimiz buyuk Allah aylesine sabir verson mekani cennet olsun

yurttaş
yurttaş - 5 yıl Önce

gerizekalılar size kim gelse ölüm tehlikesi içimde oluyor allhtan korkun vicdan yok sizde

Ercan
Ercan - 5 yıl Önce

yazik cok yazik.

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473