banner564

Kağıt polemiğine son nokta

Eroğlu, “Rum tarafındaki haberler beni bağlamaz” dedi

Kağıt polemiğine son nokta
banner598

betstr New Roman"">Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Rum tarafında çıkan haberler beni bağlamaz. İmzamı taşıyan son kâğıt 14 Aralık 2013 tarihlidir. Beni bağlayan bu kâğıttır. Bu kağıda sadece Türkiye hükümeti yetkilileri değil Kıbrıs’la ilgili taraflar da onay verdi ” dedi.

Eroğlu dün bir kabulü Rum basınında çıkan “Görüşlerinin değiştiği” ile ilgili haberlere yanıt verdi.

Bir basın mensubunun “Eroğlu’nun müzakerelerle ilgili görüşü değişti, Türkiye ziyaretinde tek devletli yönetime ikna oldu” haberini işaret etmesiyle Cumhurbaşkanı Eroğlu, bu haberlerin spekülatif olduğunu söyledi.

Eroğlu, Ankara’daki görüşmelerin basına yansıtılmadığını da anımsattı.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Kıbrıs’a geldiğinde, Kıbrıs’la ilgili tarafların da benimsediği ortak açıklama metnini Rum tarafına gönderdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, söz konusu metnin 14 Aralık 2013 tarihli olduğunu yineledi.

Türkiye’de yaptığı görüşmelere de değinen Eroğlu, “Türkiye hükümeti yetkilileriyle bu konuları değil, Kıbrıs’la ilgili ileriye dönük düşüncemizi paylaştık” dedi.

 

“Rum siyasilerin konuşmaları beni bağlamaz”

Rum tarafında çıkan bazı haberlerin KKTC’deki yerel basına da yansıdığını belirten Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Sağda solda yazılanlar, Rum siyasilerin yaptığı konuşmalar beni bağlamaz. Son imzamı taşıyan kağıt 14 Aralık 2013 tarihlidir. Bu kâğıdı da zaten basın da biliyor. Bizim görüşümüzde değişen bir şey yoktur” ifadesine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2014, 05:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473