banner564

Cezaevi’ne gönderildi

3 öğretmenin ölümüne yol açan trafik kazasının zanlısı Çiğdem Altınfincan tutuklu yargılanacak

Cezaevi’ne gönderildi
banner598

Lefkoşa-Güzelyurt anayolunda içerisinde dört akademisyenin bulunduğu araca çarparak, İmge Kozok (27), Ayşe Hadımcı Candemir (30) ve Figen Arkın’ın (38)  ölümüne, Dilek Yılmaz’ın ise ağır yaralanmasına neden olan 34 yaşındaki Çiğdem Altınfincan tutuklu yargılanmak üzere, 2 aylığına cezaevine gönderildi.

   Çiğdem Altınfincan (34) dünkü duruşma sırasında, polisin tutuklu yargılanma talebine itiraz etmedi.

   Duruşmada Türkeli kavşağında 20 Ocak saat 17.40 sıralarında meydana gelen feci kazanın sürat ve dikkatsizlik sonucu meydana geldiği belirtildi. Polis, zanlı Altınfican’ın süratli ve dikkatsiz bir şekilde kullandığı aracın direksiyon hâkimiyetini kaybedip, önce orta refüje ardından karşı şeride geçerek Ayşe Hadımcı Candemir yönetimindeki aracın tavanına çarptığını ve ardından takla atıp Naci Kanatlı’nın kullanımındaki araca çarptığını söyledi.

 

Polis olayı anlattı

   Kaza sonucu İmge Kozok Ayşe Hadımcı Candemir ve Figen Arkın’ın olay yerinde öldüğünü, Dilek Yılmaz’ın ağır yaralandığını belirten polis, zanlı Altıncan’ın da yaralanarak hastaneye kaldırıldığını söyledi.

   Polis, Dilek Yılmaz’ın komada olduğunu, ikinci çarptığı araçta bulunan Süheyla Kanatlı’nın da YDÜ hastanesindeki tedavisinin sürdüğünü söyledi. Polis, kazada 8 yaşındaki Fethiye Kanatlı’nın da hafif yaralandığını belirtti.

 

Toplumu üzüntüye boğdu

   Kazanın toplumda infial yarattığını vurgulayan polis, zanlının aracını çok hızlı sürdüğünün açık olduğunu ifade etti. Kaza ile ilgili soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak zanlının etki edemeyeceğini milf porno kaydeden polis, zanlının yargılamadan kaçma ihtimalinin olduğunu belirterek, bekâr oluşunu, yurt dışında aile bağları bulunmasını gerekçe olarak öne sürdü.

   Kazanın halkın çok büyük tepkisine neden olduğunu, zanlının tutuklu yargılanmasına kamu menfaati bulunduğunu ifade eden polis, zanlının tutuklu yargılanmak üzere 3 ay süre ile cezaevine gönderilmesini talep etti.

 

Kararı yargı verecek

   Duruşmada söz alan zanlı avukatı Süleyman Dolmacı da müvekkili zanlının tutuklu yargılanmaya itirazı olmadığını, bu saatten sonra ne söylerse söylesin yetersiz kalacağını ifade ettiğini, zanlının tutuklu yargılanma arzusu olduğunu söyledi. Dolmacı, zanlının suçlu olup olmadığına yargının karar vereceğini, adalete güvendiğini ifade ettiğini belirtti. Dolmacı, tutuklu yargılanmak isteyen zanlının bir an önce davasının hazır olmasını, yargılanmasını talep ettiğini,3 ay yerine daha kısa bir sürede davasının hazırlanmasını talep etti.

   Lefkoşa Kaza Mahkemesi, meydana gelen kazanın toplum üzerindeki etkisinin büyük olduğuna, zanlının ağır ceza mahkemesinde yargılanacağına vurgu yaparak zanlının tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 2 ay süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2014, 05:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474