banner564

Dönüşü biraz uzadı

Seminer için geldiği Kuzey Kıbrıs’ta üzerinde uyuşturucu bulunan doktorun bu hatası, kendisine pahalıya patladı

Dönüşü biraz uzadı
banner598

Seminer için geldiği Kuzey Kıbrıs’ta üzerinde uyuşturucu bulunan Kulak Burun Boğaz Doktoru M.H’nin bu hatası, kendisine pahalıya patladı. Kuzey Kıbrıs’ta kısa süreli bir seminer ve tatil hayal eden doktorun hem geri dönüş hem de tatil hayalleri suya düştü. Ercan Havalimanı’nda narkotik detektör köpeğini tepki vermesi ile yakalanan doktor, soruşturma amaçlı üç gün tutuklu kaldıktan sonra yargılanmak üzere cezaevine gönderildi. Öte yandan önceki gün yine Ercan’dan giriş yapmaya çalışan betsbum T.K isimli şahsın üzerinde de uyuşturucu madde bulunarak tutuklandı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne dün yeniden çıkarılan zanlının İstanbul-Ercan uçağı ile 25 Ocak tarihinde KKTC’ye geldiği, Hint keneviri türü uyuşturucu madde ile yakalandığı belirtildi. Polis, Ercan’dan ülkeye giriş yapmaya çalışan zanlının naylona sarıp bantladığı 4 gram uyuşturucu maddeyi iç çamaşırına gizlediğini, ülkeye sokmaya çalıştığını ancak narkotik detektör köpeğinin tepki vermesi sonucu üzerindeki uyuşturucu maddeyi çıkarıp polise verdiğini söyledi.

 

Uyuşturucuyu Adana’dan almış

Zanlının gönüllü ifade verdiğini, uyuşturucu maddeyi 23 Ocak tarihinde Adana’da satın aldığını ifade eden polis, zanlının seminer amaçlı turist olarak KKTC’ye geldiğini açıkladı. Polis, zanlı hakkında uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçlarından başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirterek teminata bağlanmasını talep etti.

Mahkeme seminer için ülkeye gelen doktor M.H’nin tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 1 ay süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.

 

Ercan’da sıkı denetim

Öte yandan önceki gün yine Ercan’dan giriş yapmaya çalışan T.K isimli şahsın üzerinde de uyuşturucu madde bulundu. Gözaltına alınan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, Ercan Havalimanı'ndan KKTC'ye giriş yapan T.K’nın (E-29) üzerinde yapılan aramada 3 gram ağırlığında hint keneviri türü uyuşturucu madde bulundu. Bu madde bulunduğunu söyledi. Zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını belirten polis, üç gün tutukluluk talep etti.

Mahkeme, zanlı T.K’nın soruşturma amaçlı üç gün tutuklu kalmasına karar verdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2014, 05:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474