banner564

Hayatı karardı

Girne’deki çocuk parkında cinayet işleyen ve hasan Polat Sepetçioğlu’nu bıçaklayarak öldüren 35 yaşındaki Fevzi Şanverdi’ye 28 yıl hapislik verildi

Hayatı karardı
banner598

 Suna ERDEN

Girne Turizm Limanı’nda 1 Eylül 2018 tarihinde yaşanan olayda çocuk parkında bank üzerine uyuyan Hasan Polat Sepetçioğlu’nun bıçaklayarak öldüren 35 yaşındaki Fevzi Şanverdi hakkındaki karar dün açıklandı.
Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık, adam öldürme suçundan 28 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Sanık hakkındaki kararda çocuk parkında böylesi bir olayın yaşanmış olması ağırlaştırıcı faktör olarak değerlendirildi.
Mahkeme başkanı Füsun Cemaller, adam öldürme suçlarının toplumda korku ve endişeye neden olduğunu belirterek, bu suçu işleyenlere caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini vurguladı.
Kararı okuyan Cemaller, öncelikle olayı aktardı. Cinayetin 1 Eylül 2018 tarihinde işlendiğini anımsatan Cemaller, sanığın olay öncesi Hasan Polat Sepetçioğlu ile bir internet kafede tartıştıklarını belirtti.

Ensesinden bıçakladı
Olay yerine daha sonra gidildiğini belirten Cemaller, sanığın üzerinde taşıdığı 25 santim uzunluğundaki bıçakla çocuk parkındaki bankta uyuyan Sepetçioğlu’na saldırdığını ifade etti. Başkan Cemaller, sanığın bıçağı iki kez Sepetçioğlu’nun ensesine sokup çıkardığını, daha sonra sırtına bir kez saplayıp olay yerinden kaçtığını kaydetti.
Cemaller, sanığın olaydan sonra elindeki bıçağı çöp kutusuna atıp Beycanlar Çarşısı’ndaki bir kahvehaneye gittiğini ifade etti.
Olay yerinde yapılan incelemeler sonucu sanığın çevre güvenlik kameralarından tespit edildiğini kaydeden Başkan Cemaller, kaçtığı kahvehanede yakalandığını, ilk anda polise “Bana etek giydirecekmiş, vurdum. Ölmediyse çıkınca öldüreceğim” dediğini anlattı.
Cemaller, sanığın yapılan testte 184 promil alkol tespit edildiğini belirtti. Cemaller, sanığın soruşturmanın ardından tutuklu yargılanmak üzere cezaevine gönderildiğini ve 13 aydır yargılanmayı beklediğini söyledi.

‘Çocuk parkı’ vurgusu
Cemaller, sanığın aleyhine getirilen planlayarak adam öldürme davasına takipsizlik verildiğini ifade etti.
Sanığın adam öldürme başta olmak üzere diğer dört davasını kabul ettiğini kaydeden Cemaller, tüm olguları değerlendirdikten sonra sanığı tüm davalardan suçu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.
Cemaller, yaşam hakkının kutsallığına değinerek, bir kişinin hayatının kanunsuz bir şekilde sonlandırılması suçunun ağır suç olduğunu ifade etti. Cemaller, bu tür suçların toplumda korku ve infiale neden olduğunu belirtti.
Sanık hakkında karar verilirken ağırlaştırıcı ve hafifletici faktörleri değerlendirdiklerini kaydeden Başkan, olay öncesi aşırı alkol alıp böylesi bir suç işlemesini, bu suçu çocuk parkında gerçekleştirmesini aleyhine değerlendirdiklerini söyledi.
Cemaller, yaşanan olayda tahrik unsuru olmadığına da bulgu yaptı. Başkan Cemaller, sanığın geçmişte vahim zarar ve ciddi darp suçlarından sabıkası olduğunu, bunun şiddete meyilli bir kimse olduğunu gösterdiğini dile getirdi.

Pişman olmadı
Başkan Cemaller, sanığın maktule 3 kez bıçak sokup çıkardığını, olaydan sonra polise ölmemişse daha sonra öldüreceğini söylediğini belirtti ve bunların sanığın eyleminden pişman olmadığını gösterdiğini ifade etti.
Başkan Cemaller, sanığın davalarını kabul edip, adaletin erken tecellisine katkı koymasını ise lehine değerlendirdiklerini söyledi.
Mahkeme Başkanı Füsun Cemaller, sanığı mahkum ettikleri davalardan 28 yıl hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473