banner564

Hayatı kaydı

İskoçya’da kral gibi yaşam sürerken, kara para ve vergi kaçakçılığı suçlarından yargılanmamak için KKTC’ye kaçan Rum asıllı Vuduri, sahte kimlik yüzünden 3 aylığına hapse gönderildi

Hayatı kaydı
banner598
 

Çiğdem AYDIN

   İskoçya’da kara para aklama ve vergi kaçakçılığı suçlarından aranan, ancak iki yıl önce sahte kimlikle Kuzey Kıbrıs’a geldiği tespit edilerek tutuklanan Rum asıllı İngiliz vatandaşı 46 yaşındaki  Mihalis George Vudiri, dün üçüncü kez Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

   İngiltere’nin yaklaşık 10 milyon Sterlin vergi kaçakçılığı iddiasıyla yargıya havale ettiği Vuduri, hem para, hem de hapislik korkusuyla, sahte kimlik çıkartıp Kuzey Kıbrıs’a kaçmıştı. Mihalis, Glasgow’da Krallar gibi hayat yaşarken, Kuzey Kıbrıs’ın ‘tanınmamış bir yer olması’ nedeniyle, benzeri bir yaşamı burada da sürdüreceği konusunda ikna edilmişti.

   Ne var ki; gelişmeler hiç de beklediği gibi olmadı. Gece alemleriyle ünlü işadamı, İskoçya’da 2.5 milyon sterlinlik evini, Porche ve Ferrari marka lüks arabalarını, zengin hediyelerle mutlu ettiği sevgilisi Stacey Courtie’yi bırakıp, eşi Hristalla, 2 kızı ve kayınpederi ile birlikte Kuzey Kıbrıs’a kaçmıştı.

   Önce Girne’de bir villaya yerleşen Vudiri’nin, sık sık ev ve araba değiştirdiğini tespit eden polis, iki yıl gecikme ile 10 Ocak günü Vuduri’yi ele geçirip mahkemeye çıkarmıştı.  

 

Interpol arıyordu

   Hakkında “ Başkasının kimliğine bürünme ve sahte davranışla kayıt temini” suçlarından başlatılan soruşturma tamamlanan Mihalis Vuduri dün KKTC mahkemesi tarafından ileride yargılanmak üzere 3 aylığına Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

   Interpol tarafından aranan zanlı, “Başkasının kimliğine bürünme ve sahte davranışla kayıt temini” suçlarından dolayı 6 gündür polis gözetiminde tutuluyordu. Hakkındaki soruşturma tamamlanan zanlı dün teminat talebi ile mahkemeye çıkarıldı. Polis, iki yıl önce sahte belge ile Kuzey Kıbrıs’a giriş yapan zanlının bu süre içerisinde sürekli adres ve araç değiştirdiğini tespit ettiklerini söyledi.

   Polis, İngiliz vatandaşı zanlı hakkında KKTC’de yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirterek teminat talep etti. Lefkoşa Kaza Mahkemesi zanlıyı “Başkasının kimliğine bürünme ve sahte davranışla kayıt temini” suçlarından yargılanmak üzere 3 ay süre ile cezaevine gönderdi.

 

Kararı duyunca yıkıldı

   KKTC’nin ‘Sahte Devlet’ olduğu ve burada rahat bir hayat süreceği konusunda inandırılan Mihalis Vuduri, dünkü duruşmada yargıcın 3 ay hapislik kararını duyunca büyük bir moral çöküntüsü yaşadı.

   Gece kulüplerinde purosunu 50 Sterlinlik banknok ile yakmakla ünlü Vuduri’nin, lüks bir yaşamdan Cezaevi’ne gönderilmesi, eşi ve iki kızını da şok etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2014, 11:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474