banner564

Gazeteciler eylem yaptı

Pakistan'ın Karaçi kentinde 3 Express TV çalışanının silahlı saldırı sonucu öldürülmesi protesto edildi

Gazeteciler  eylem yaptı
banner598

Pakistan'ın Karaçi kentinde 3 Express TV çalışanının silahlı saldırı sonucu öldürülmesi gazeteciler tarafından protesto edildi.

Bir grup gazeteci, başkent İslamabad'daki basın kulübü önünde meslektaşlarının uğradıkları silahlı saldırıyı protesto etmek için toplandı. Gazeteciler daha sonra, saldırıya uğrayan meslektaşlarını koruyamadığı gerekçesiyle Karaçi kentinin bağlı olduğu Sind eyaletinin hükümeti aleyhinde sloganlar attı. 

Ellerinde "Gazetecileri öldürmeyi durdurun" pankartları taşıyan basın mensupları, hükümeti bu konuda daha fazla önlem almaya çağırırken, saldırıyı üstlenen Pakistan Talibanı'nı kınadılar. Gazeteciler, sorumluların bir an önce bulunup cezalandırılmasını istedi.

Pakistan'da yayın yapan Express TV'nin 3 çalışanı dün ülkenin güneyindeki liman kenti Karaçi'de uğradıkları silahlı saldırıda hayatlarını kaybetmişti. Bu, geçen yıldan bu yana  kanal çalışanlarını hedef alan üçüncü saldırı oldu. Express TV Haber Direktörü Fahad Hüseyin, saldırının ardından yaptığı açıklamada, devletin, kanal çalışanlarını korumada başarısız kaldığını söylemişti.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2014, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473