banner564

‘Başkesen oldu’

MHP Genel Başkanı Bahçeli “Yolsuzluk ve rüşvet Türkiye’nin gündemine oturmuştur” dedi ve Başbakan Erdoğan’a yüklendi

‘Başkesen oldu’
banner598
 

     MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Yolsuzluk ve rüşvet Türkiye'nin gündemine oturmuştur. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarının ortaya çıktığı günden itibaren Sayın Başbakan artık ‘başkesen’ hale gelmiştir" dedi.

  Bahçeli, İstanbul Bilumum Madeni Eşya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği'ni ziyaretindeki konuşmasının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

   İstanbul merkezli operasyonlar sonrası süre giden çeşitli açıklamalara ilişkin soru üzerine Bahçeli, "İki şahsiyetin karşılıklı konuşmaları içerisinde oluşacak bir polemiğe MHP olarak katılmak istemiyoruz" ifadesini kullandı.

 

Hiç kimseyi tanımıyor

   Yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, "Yolsuzluk ve rüşvet Türkiye'nin gündemine oturmuştur. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarının ortaya çıktığı günden itibaren Sayın Başbakan artık ‘başkesen’ hale gelmiştir. Savcı tanımıyor, emniyet müdürü tanımıyor, yolsuzluk ve rüşvet iddialarına inanmıyor ve bunları kendi iktidarına karşı yargının bir darbesi olarak nitelendiriyor" diye konuştu.

   Bahçeli, rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla adı anılan herkesin yargı önüne çıkması gerektiğini, suçlu ile suçsuzun böylece ayrılacağını bildirdi.

   Kimin ne dediğinden ziyade ülkenin nereye gittiğiyle ilgilendiklerini anlatan Bahçeli, "Onun için tekraren ifade ediyorum, yolsuzluk ve rüşvet iddialarının üstü örtülmemelidir. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarının üstünü örtmek için Türkiye’de bazı komplolar, bazı iftiralar, bazı memur kıyımları, emniyet güçleri üzerindeki oynanan oyunlara son vermeli. Mutlaka ve mutlaka yargının önüne iddialar çıkartılmalıdır. Adil bir mahkemeyle konular ele alınmalı ve Türkiye temizlenmelidir. Türkiye, temiz siyasete layık bir ülke olduğunu göstermelidir" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2014, 10:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473