banner564

Hayatının şokunu yaşadı

Sosyal Sigortalar’da görevli bir personelin, İngiltere’de yaşayan Selçuk Yaver isimli vatandaşı, emekli yapacağı vaadiyle 90 bin lira dolandırdığı iddia edildi

Hayatının şokunu yaşadı
banner598

Hüseyin ÇİÇEK

   Kuzey Kıbrıs’ta ‘alışık olmadığımız’ dolandırıcılık, sahtekârlık ve suiistimal iddialarına bir yenisi daha eklendi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Sigortalar Dairesi’nde görevli M.M. adlı bir memurun, İngiltere’de yaşayan Selçuk Yaver isimli vatandaşı, emekli yapacağı vaadiyle dolandırıldığı ve 90 bin TL’yi zimmetine geçirdiği iddia edildi.  
   Yaver’in, geçtiğimiz Eylül ayında Sosyal Sigortalar Dairesi’ne giderek içeride her hangi bir yatırımı olmadığını öğrenmesinin ardından durumu ilgililere aktardığı ve Maliye Bakanlığı’na bağlı teftiş kurulunun inceleme başlattığı belirtildi.  M.M’nin açığa alındığına ilişkin iddialar da Maliye Bakanlığı yetkilileri tarafından da doğrulandı.

 “20 bin TL hazırla”
İddialara göre yaklaşık 9 yıl önce Ercan Havalimanı’nda, İngiltere’de ikamet eden ve sosyal yatırımları İngiltere’de bulunan Selçuk Yaver ile görüşen M.M, “İstersen seni KKTC’den de emekli yapabilirim. Seni Mormenekşe’de bir serada çalışıyor gibi göstererek buradan da emekli olmanı sağlayacağım. Sen sadece 20 bin TL hazırla” diyerek, ilk etapta 20 bin TL para aldı.
M.M, Yaver’e ayrıca 3 ayda bir 2 bin TL ödemesi gerektiğini de söyledi. Yaver’in İngiltere’ye dönmesi ile her ay annesinden 3 ayda bir 2 bin TL para almaya devam eden M.M.’nin  oyunu, Selçuk Yaver’in geçtiğimiz Eylül ayında KKTC’ye gelip, Sosyal Sigortalar Dairesi’ne giderek ne zaman emekli olacağını sorması ile bozuldu.
Tek kuruş yatırımı yokmuş…
İddialara göre Gazimağusa’da bulunan Sosyal Sigortalar Dairesi’ne giderek yatırımlarını ve emekli olacağı zamanı soran Yaver, görevli memurdan aldığı, “Sizin tek kuruş yatırımınız yok” cevabı ile hayatının şokunu yaşadı. Yaver’in yaşadığı olay karşısında şikayetçi olması üzerine harekete geçen Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu, inceleme başlatarak M.M. isimli görevliyi açığa aldı. M.M’nin-, Yaver’in en az 90 bin TL’sini dolandırıldığı iddia edilirken, yapılan incelemelerde, M.M.’nin birkaç kişiyi de aynı yol ile dolandırdığının da ortaya çıktığı ileri sürüldü.
Diyalog muhabirinin ulaştığı Maliye Bakanlığı’ndan bazı yetkililer de olayı doğrularken, M.M isimli görevlinin açığa alındığı ve incelemenin tamamlanmasının ardından dosyanın Başsavcılığa verileceğini söyledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473