banner564

Hayır da bir seçenek

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Halkımızın gönül huzuru içinde evet diyebileceği bir anlaşma arayışı içinde olacağız” dedi

Hayır da bir seçenek
banner598

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, dün Yakup Latifoğlu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Hür İşçi Sendikaları Federasyonu’na (Hür-İş) bağlı sendika yetkililerini kabul etti.

Rum yetkililerin, ‘Bir daha reddedilebilecek bir anlaşmayı kabul edemeyiz, reddedersek bölünmüşlük kalıcı olur’ şeklinde ifadelerde bulunduklarını söyleyen Eroğlu, Rumların reddedilen birinci plandan daha çok beklentiler içinde olduklarını ima ettiklerini belirtti.

Eroğlu, sadece Rumların değil, iki tarafın da beklentileri ele alınarak yaşayabilir ve kalıcı anlaşmaya ulaşılabileceğini ifade etti. Eroğlu, “Halkımızın gönül huzuru içinde evet diyebileceği bir anlaşma arayışı içinde olacağız. Bu topraklarda yaşamamızı zora sokacak bir anlaşmaya “evet” dersek bunu halkımıza kabul ettirmek mümkün değil” dedi.

“İnşallah Kıbrıs’ta yaşayabilir bir anlaşmayı Kıbrıs Türk halkının onayına sunacak noktaya gelebiliriz” diyen, Eroğlu, Hür-İş’e verdikleri destek ve duydukları güven için teşekkür etti.

 

Latifoğlu: Her zaman destekçiniz olacağız

Latifoğlu, müzakere sürecine destek ve Cumhurbaşkanı Eroğlu’na duydukları güveni belirtmek amacıyla ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Latifoğlu, “Kıbrıs Türkünün kabul edebileceği ve destek vereceği bir çözüme ulaşma sürecinde her zaman yanınızda, destekçiniz olacağız” dedi.

Anlaşmanın iki tarafı da tatmin edecek bir çizgide ortaya çıkmasını istediklerini belirten Latifoğlu, kamuoyunun süreçle ilgili bilgilendirilmesinin, yanlış anlama ve spekülasyonları önleyeceğine inandıklarını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2014, 01:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474