banner564

Hedef 100 bin öğrenci

Bakan Kemal Dürüst, LAÜ Rektörü Yükselen’i kabulünde, eğitim adası olma yönünde çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti

Hedef 100 bin öğrenci
banner598
Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, eğitim adası olma yönünde çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.
LAÜ Rektörü Prof Dr. Mehmet Ali Yükselen’i kabulünde konuşan Dürüst, üniversitelerle çok yakından ilgileneceklerini, üniversitelerin bilim yuvası olduklarının bilinciyle birlikte çalışacaklarını kaydetti.
“Hedefimiz bu adayı bir eğitim adası yapmaktır” diyen Dürüst, kaliteyi de göz önünde tutarak öğrenci sayısını 100 bin olarak hedeflediklerini dile getirdi.
Dürüst, LAÜ’nün son yıllarda oldukça ciddi bir yükseliş trendinde olduğunu ve imajının yükseldiğini görmekten mutlu olduğunu ekledi.

TRAKAYAD’la görüştü
Öte yandan Bakan Dürüst dün, Trafikte Kazasız Yaşam Derneği (TRAKAYAD) Başkanı Hüseyin Sevay ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede, TRAKAYAD yetkilileri Dürüst’e projelerini aktardı. 
Kemal Dürüst, trafik kazalarını önleme uğraşındaki sivil toplum örgütleri, maddi katkıda bulunan sponsor kuruluşlar ve toplumu bilinçlendirecek tüm kesimlerle işbirliğine hazır olduklarını söyledi.
Yapılan açıklamaya göre TRAKAYAD Başkanı Hüseyin Sevay, trafik güvenliği eğitiminin ülkeye kazandırılması için 2 yıldır çalışma yürüttüklerini, eylül ayında hayata geçmesini hedefledikleri somut projelerine destek istediklerini söyledi. 

Sevay, trafik güvenliği eğitimi için hazırlanan kitapların baskıya sunulmasında Telsim’in sponsor olduğunu, sendikaların desteğini aldıklarını, Barış Mamalı’nın da katkıda bulunduğunu, projenin hukuksal boyutlarının incelendiğini, trafik konusunda Avustralya’da öğrencilere verilen kitapları Türkçe çevirimi ile sunmak istediklerini, okullarda trafik güvenliği derslerinin eğitimin en temel unsurlarından biri olması gerektiğini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2015, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473