banner564

Hedef ortak vatan!

Güneyden 1, kuzeyden de 6 sendikanın ‘ortak katılımıyla’ 1 Mayıs’ı kutladılar

Hedef ortak vatan!
banner598
   Güney’den sadece Komünist AKEL’in kontrolündeki PEO’nun, kuzeyden ise 6 sendikanın katıldığı ortak 1 Mayıs etkinliği dün gece ara bölgedeki Taksim sahasında gerçekleşti.
   "Dayatmalara Hayır! Ortak Vatan İçin Ortak Mücadele" ana temasıyla düzenlenen etkinlikte, emekçilerin birlik ve dayanışma mesajı yanında, ayrımcılığa, kemer sıkma politikalarına, ırkçılığa, cinsiyetçiliğe karşı; sosyal kazanımları koruma ve Kıbrıs’ta çözüm ve yeniden birleşmeyi destekleyen mesajlar verildi.
   Konuşmaların yapıldığı etkinlikte İki Toplumlu Koro da şarkılar seslendirdi. Etkinliğe Başbakan ve CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, bazı bakanlar, CTP-BG ve TDP'den bazı milletvekilleri,TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, BKP Genel Başkanı İzzet İzcan; Güney Kıbrıs'tan ise eski Başkanlardan Dimitris Hristofyas, AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, AKEL Avrupa Parlamentosu Milletvekili Neoklis Silikiotis ve diğer bazı siyasilerle çok sayıda sendikacı ve emekçi katıldı.
DEV-İŞ, PEO, KTÖS, KTOEÖS, BES, KTAMS ve KOOP SEN’den oluşan organizasyon komitesine adanın kuzeyinde ve güneyinde faaliyet gösteren 50'yi aşkın sendika, sivil toplum örgütü ve siyasi parti etkinliğe katılarak destek verdi. Taksim Sahası'ndaki ortak 1 Mayıs etkinliğine KKTC'den katılanlar dün saat 17.00'den itibaren pankart, bayrak, tişört ve şapkalarıyla Kuğulu Park'ta toplandı.

Kiritsis: Akıncı’nın zaferi umut verdi 
PEO Genel Sekreteri Pambis Kiritsis, etkinlikte yaptığı konuşmaya, Cumhurbaşkanlığı'na seçilen Mustafa Akıncı'nın zaferinin sadece Kıbrıslı Türklerde değil, bütün Kıbrıslı yurtseverlerde umudu yeniden canlandırdığını, çünkü çözüm ve yeniden birleşmenin herkesin ortak hedefi olduğunu ifade eden Kiritsis, değişimin umut verdiğini belirtti.
Dev-İş Genel Başkan Vekili Hasan Felek ise konuşmasında 1948'de CMC madeninde Kıbrıslı Türk ve Rum emekçilerin 1 Mayıs'ı kutlamak için verdikleri mücadeleyi, öldürülen, tehdit edilen işçi önderlerini anmak ve tüm dünyadaki işçilerle seslerini birleştirmek için etkinlikte bir araya geldiklerini söyledi. 

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2015, 09:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474