banner564

Hediye takdim edildi

Yaz Sevinci Çocuk Halk Dansları Festivaline katılan konuk ekiplerin temsilcileri Uluçay ve Harmancı’yı ziyaret etti

Hediye takdim edildi
banner598

 Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, Folklor ve Gençlik Merkezi Derneği (FOGEM) tarafından organize edilen 13.Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Halk Dansları Festivaline katılan konuk ekiplerin temsilcilerinden oluşan heyeti kabul etti.

Yapılan açıklamaya göre kabulde konuşan FOGEM Başkanı Salahi Döşemeci, Festivali 13. kez yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, her geçen yıl gelişerek bir marka olma adına büyük çabalar ortaya koyduklarını söyledi.
Teberrüken Uluçay da konuşmasında, güzel bir festival yaşanacağına emin olduğunu dile getirerek, festivalin uluslararası anlamda tescillenmesinin, gelecek için de çok önemli olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından konuk heyet temsilcileri, Başkan Uluçay’a ülkelerinden getirdikleri hediyeleri takdim etti.

Konuk ekipler, Harmancı ile de görüştü
Öte yandan Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa Folklor ve Gençlik Merkezi’nin (FOGEM) düzenleyeceği 13. Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Festivalinde yer alacak konuk ekipleri kabul etti.
Harmancı, Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Festivali’nin her geçen yıl gelişerek kurumsallaştığını ve geniş katılımla beraber şehre bir heyecan kattığını belirterek, konuk ülkelerin çocuklarını Lefkoşa’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi.
Festival dün gece Dereboyu’nda gerçekleştirilecek kortejle başladı.
“FOGEM İle Yaz Bembeyaz” etkinliği ise bu akşam yine kortejle başlayacak. Etkinliklerin sahne gösterileri Göçmenköy Sanat Parkı’nda gerçekleşecek.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474