banner564

Hem alan hem satan yakalandı

Üzerinde uyuşturucu madde bulunan Ahmed Sanusi Usman’ın verdiği ifade polisi, Sagır Sanı Abubakar’a götürdü

Hem alan  hem satan  yakalandı
banner598
 

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ da Sakarya olarak bilinen bölgede geçtiğimiz Perşembe günü,  şüpheli görülmesi üzerine Narkotik Şube ekipleri tarafından üzeri aranan Ahmed Sanusi Usman’ ın cebinden 1 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde çıktı. Ahmed Sanusi Usman’ dan elde edilen soruşturma çerçevesinde hemen harekete geçen Narkotik Şube polisi dün de zanlıya söz konusu uyuşturucu maddeyi verdiğini tespit ettiği Sagır Sanı Abubakar’ ı tutuklayarak   Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Yargıç Ayşen Toroslu’ nun huzuruna çıkardı.

 

Suçunu kabul etti

Mahkemeye ilk olarak  Ahmed Sanusi Usman çıkarıldı. Mesele ile ilgili olguları aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Hüseyin Özdesoy, zanlı üzerinde sakarya bölgesinde 16 Ocak’ ta yapılan aramada, sağ cebinde 1 gr ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulduklarını söyledi. Özdesoy, zanlının suçunu kabul ettiğini aktardı. Özdesoy zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Zanlı avukatının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Ayşen Toroslu 3 günlük tutukluluk süresini verdi.

 

Alıcı konuşunca satıcı da yakalandı

Zanlıdan elde edilen soruşturma neticesinde dün öğle saatlerinde tutuklanan Sagır Sanı Abubakar’ da Gazimağusa Kaza Mahkemesine çıkarılarak hakkında 3 gün tutukluluk emri alındı.

Mesele ile ilgili olguları mahkemeye aktaran Narkotik Şube’ de görevli polis memuru Mustafa Kavaz, zanlının 16 Ocak’ta üzerinde uyuşturucu bulunan Ahmed Sanusi Usman’ a konu uyuşturucu maddeyi verdiği gerekçesi ile tutuklandığını söyledi.

 

3 gün tutuklu

Ahmet Sanusi Usman’ a zanlının fotoğrafını gösterdiklerinde Usman’ın uyuşturucu maddeyi kendisine veren kişinin zanlı Sagır Sanı Abubakar olduğunu söylediğini aktaran Kavaz, tahkikatın yeni başladığına vurgu yaparak soruşturmanın selameti açısından zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Tutukluluk süresine itiraz etmeyen zanlı avukatı zanlının konu olay ile hiçbir bağlantısının olmadığını beyan etti.

Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2014, 11:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474