banner564

Hepsi başarılıyız diyor

Yerel seçimlerin ardından siyasi partilerin genel sekreterleri sonuçları değerlendirdi

Hepsi başarılıyız diyor
banner598

 Kuzey Kıbrıs’ta önceki gün gerçekleşen yerel seçimlerin ardından siyasi partilerin genel sekreterleri sonuçları değerlendirdi.

BRT’ye konuşan Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Erdoğan Sorakın, CTP’nin seçimlerde iyi bir sonuç elde ettiğini belirterek ‘Bu seçimde birinci sırada çıktığımızı değerlendiriyoruz’ dedi.
Bazı bölgelerde istenilen sonucun alınamadığını, bunların da parti yetkili organlarında değerlendirileceğini kaydeden Sorakın eksikliklerin tamamlanarak yola devam edeceklerini söyledi.
Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Yenal Senin de Halkın Partisi olarak beş yerde parti logosu altında seçime katıldıklarını, 5-6 yerde ise bağımsız adaylara destek verdiklerini belirterek ‘Paşaköy ve Beyarmudu’nda 100 oyla seçimi kaybetsek de bası destek verdiğimiz adayların seçimi kazanması bizleri mutlu etti’ dedi.
HP olarak aktif denetim ve aktif katılım mevhumunu ortaya koyduklarını belirten Senin 14 belediyede meclis üyesi çıkardıklarının bunun da kendileri için önemli olduğunu söyledi.
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Cemal Varoğlu da Lefkoşa, İskele ve Yenierenköy’de kendi adayları ile seçime girdiklerini ancak İskele ve Yenierenköy’de beklediklerinin çok altında bir oy aldıklarını, bu sonucun araştırılıp parti içinde değerlendirileceğini kaydetti.
Varoğlu, hükümet ortakları ile oluşturulan ittifak ise başarılı olarak değerlendirdi.
Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Afet Özcafer ise hükümet ile yapılan ittifakın tam bir ittifak olmadığı görüşünü ifade etti.
‘Hükümet ortakları ile yapılan ittifakın tam bir ittifak olmadığını görüyoruz. Sadece belli başlı yerlerde uyum içerisinde farklı destekler oldu. Tam olarak bir uyum olduğunu söyleyemem’ diyen Özcafer, Tatlısu’da DP adayı Hayri Orçan’ın kazandığını bunun da tamamen
Orçan’ın kendi başarısı olduğunu söyledi.

Oğuz: Daha çok çalışmalıyız
Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Dursun Oğuz da parti mührünün en büyük göstergesinin belediye meclis üyeliklerinde almış olduğu mühürler olduğunu belirtti.
Oğuz, Belediye Başkanlıklarını da başarısızlık olarak değerlendirmediklerini sadece daha çok çalışılması gerektiğini düşündüklerini kaydetti ve sonuçların parti içerisinde değerlendirileceğini söyledi.
Yeniden Doğuş Partisi Genel Sekreteri Turan Büyükyılmaz ise 20 belediye meclis üyesi çıkardıklarını bunun da büyük bir başarı olduğunu belirtti.
Lefkoşa’da beklenen sonucu alamadıklarını ancak bunun YDP’nin gerçek oyu olmadığını belirten Büyükyılmaz bir sonraki seçimlerde Lefkoşa’da hem oylarını hem de belediye meclis üyesi sayılarının artıracaklarına inanç belirtti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474