banner564

Her kesimden  görüş alınacak

Bakan Baybars, yürürlükten kalkacak olan Gazimağusa, Yeniboğaziçi İskele Emirnamesi’nin uygulanmasına paralel İmar Planı’nın hızla hazırlanacağını belirtti

Her kesimden  görüş alınacak
banner598

 İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, en geç bir yıl içinde yürürlükten kalkacak olan Gazimağusa, Yeniboğaziçi İskele Emirnamesi’nin uygulanmasına paralel, katılımcı bir anlayışla İmar Planı’nın hızla hazırlanması sürecini başlatacaklarını açıkladı.

Bakan Baybars, bu çerçevede bazı adımlar atarak önümüzdeki dönemde ülkenin her bölgesinde gerçek bir planlama vizyonu oluşturup hayata geçirmeye yardımcı olacak bir mekanizma yaratabileceklerine inanç belirtti.  
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars, emirnamenin uygulanması ve imar planının hazırlanması ile ilgili atılacak adımları açıkladı.

Bir yıldan önce
Bakan Baybars, bir yandan emirname uygulanırken, diğer yandan İmar Planı’nın hazırlanacağını, kademeli olarak uygulamaya konulacağını ve İmar Planı’nın her durumda bir yıldan önce tamamlanacağını kaydetti.
İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama özetle şöyle:
“Son bir haftadır Sayın Başbakan ve Sayın Başbakan Yardımcısı’nın katılımı ile paydaşlarla emirnamenin uygulanacağı süre zarfında imar planının nasıl hazırlanacağına ilişkin olarak çok yararlı görüşmeler yaptık. En geç bir yıl içinde yürürlükten kalkacak olan Gazimağusa, Yeniboğaziçi İskele Emirnamesi’nin uygulanmasına paralel olarak, katılımcı bir anlayışla İmar Planı’nın hızla hazırlanması sürecini başlatıyoruz. Bu çerçevede aşağıdaki adımları atarak önümüzdeki dönemde ülkemizin her bölgesinde gerçek bir planlama vizyonu oluşturup hayata geçirmemize yardımcı olacak bir mekanizma yaratabileceğimize inanıyorum.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473