banner564

Helal olsun

Namık Kemal Kızar adlı vatandaş, piyangodan Bir milyon kazanması halinde yarısını sel mağdurlarına vereceğini söyledi

Helal olsun
banner598

 Çiğdem AYDIN

   Dört gencimizin ölümüyle sonuçlanan sel felaketi gündemdeki yerini koruyor. Diyalog muhabirinin, milli piyango ve devlet piyangosu alan vatandaşlarla gerçekleştirdiği söyleşi sırasında Namık Kemal Kızar, “Bir milyon kazanırsanız ne yaparsınız?” sorusuna, çok sayıda zenginin ağzına alamadığı bir sözle karşılık verdi. Kızar, “Bir milyon kazanırsam 500 bin lirasını sel mağdurlarına bağışlarım” dedi.
   Yaşanan felaket karşısında çok üzüldüğünü ve “acaba ne yapabiliriz?” diye düşündüğünü belirten Kızar, “İnanın şu an Bir milyon liranın sahibi olsaydım hiç gözümü kırpmadan yarısını hemen sel mağdurlarına bağışlardım” dedi.
      Açılan yaraların toplumsal dayanışma ile çözümlenmesi gerektiğini söyleyen Kızar, varlıklı kişilere ‘yardımdan kaçınmamaları’ yönünde çağrı yaptı.

Bir milyon çıkarsa
Ne yaparsınız?
  
 Diyalog muhabirinin “Piyangodan Bir milyon çıkarsa ne yaparsınız?” sorusuna diğer vatandaşlar şu yanıtı verdi:

İbrahim Latif: Hele bir olsun da… 
“Ben bilet aldım bir buçuk milyon belki çıkar bana çıksa önce çocuklarıma veririm ondan sonra torunlarıma veririm biraz da kendime ayırırım. Şu anda cebimde olsa ne yapardım hiç düşünmedim hayal bile edemedim. Hele bir olsun da düşünürüz ne yapacağımızı.” 

Emel Özker :Oğluma giderim 
“Şu ana kadar hiç düşünmedim o kadar parayla ne yaparım diye. Ama olsa ilk işim Türkiye’de okuyan oğlumun yanına giderdim bir de öksüzler yurduna büyük bir bağış yapardım. Ama dediğim gibi halimden memnunum geçinecek kadar param olsa yeter şimdiye kadar hiç böyle büyük bir paranın hayalini kurmadım.” 
Emir Karadeniz: Bankaya faize koyarım 
“Parayı bankaya faize yatırırım. Bir kısmını hayır işlerinde kullanırım daha iyi bir araba daha iyi bir ev alırım yakınlarıma yardım ederim. Hiç hayal etmedim ama olursa akıllıca değerlendirebilirim diye düşünüyorum.” 

Enver Karaahmet: Hayal bile etmedim 
“Bilmiyorum. Hiç düşünmedim hayal bile etmedim olsun düşünürüm. Bilemedim şimdi pek de bizim öyle paralarımız olmadı olmaz da.” 

Ramadan Kurucu: Hiç düşünmedim.. 
“ Bir buçuk milyonum olsa ne yapardım diye zaten hiç düşünmedim. Olmasın da istemem ama illaki olacaksa hayırlı işlere harcarım hiç aklıma getirmedim ne yapardım diye.” 
Ali Ata: Bizden geçti..
“Bir buçuk milyon da olsa bir milyon da olsa ne işe yarar yaşımız zaten geçti hayalini dahi kurmam. Kimin olursa olsun benim olsa o para ne yapacağım bu saatten sonra.” 

Eray Cambaz: Önce borçlar
“Vallahi biraz sağa sola borçlarımız var onları temizlerim gerisini bankaya atarım. Bazı ihtiyaçlı bildiğim amcacıklar var onlara yardım ederim biraz da çocuklara veririm. 40 yıldır her türlü sayısal, 10 numara, bilet aklınıza ne gelirse aldım ama bu güne kadar hiç çıkmadı. Yedim canımı olmaz.”
 
Ali Çoban: Hepsini yatırım yaparım..
“Yatırım yaparım zaten benim iş yerim var onu büyütmeye çalışırım gerisini bankaya atmam ama bankalara güvenmem. Hepsini yatırım yaparım. Bu kadar parayı hiç hayal etmedim. Bundan sonra artık sağlık isterim ne isteyebilirim başka.” 

Metin Büyüksoy: Havada uçarım…
“Cebimde bir buçuk milyon TL olsa ne deyim bilmiyorum hiç olmadı ki ama olsa havada uçarım kesin…”  
Fatih Kavalcı: Hayal etmedim… 
“Cebimde olsa o kadar para çok güzel soru herhalde yatırım yapardım ev alırdım eğitime katkı yapardım. Darüzade’ye yardım yapardım. Hiç hayal etmedim bu kadar param olduğunu siz sorunca şaştım , olsa herhalde aniden yine şaşar kalırdım.”  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473