banner564

Her şeyi anlattı

Vatandaş yapılacağına dair vaatlerle kandırılan ancak eline sahte belgeler tutuşturulan Ali Kılıç’ın son durağı karakol oldu

Her şeyi anlattı
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

İnternet aracılığı ile tanıştığı Ahmet Türker’in ‘seni vatandaş yapacağız’ vaadi üzerine KKTC’ye gelen ve para karşılığında KKTC kimlik kartı ile Kıbrıs Cumhuriyeti Doğum Belgesi alan Ali Kılıç, polise giderek her şeyi anlattı
Kendisine verilen belgelerin onu vatandaş yapmayacağını ve sahte olduğunu anlayan Ali Kılıç’ın itirafları üzerine Ahmet Türker ile suçla bağlantılı, Muhammet Mavideniz gözaltına alındı. Polis, soruşturma başlatırken, Ali Kılıç, Ahmet Türker ve Muhammet Mavideniz dün tutuklama talebi ile mahkemeye çıkarıldı.

Sahte belgeleri polise teslim etti.
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Erman Sennaroğlu, 10 Ekim 2018 tarihinde, Adli Şube’ye gelen zanlı Ali Kılıç’ın, üzerinde kendi resimleri olan ancak Muhammet Mavideniz ait KKTC kimlik kartı, Kıbrıs Cumhuriyeti için verilen doğum belgesi ve benzeri bazı belgeleri polise teslim ettiğini ve kandırıldığını söylediğini aktardı. 
Zanlı Ali Kılıç’ın ifade verdiğini söyleyen polis, internette tanıştığı Ahmet Türker isimli şahsın kendisini KKTC vatandaşı yapacağına dair vaat verdiğini anlattığını söyledi. Zanlının kandırıldığı için KKTC’ye geldiğini, Türker ile buluştuğunu ve ona para verdikten sonra Muhammet Mavideniz ait KKTC kimlik kartı, Kıbrıs Cumhuriyeti için verilen doğum belgesi ve benzeri bazı belgeleri aldığını itiraf ettiğini söyleyen polis,  zanlı Ahmet Türker ile zanlı Muhammet Mavideniz’in tespit edilerek gözaltına alındığını anlattı.

3 Hafta güneyde kaldı
Zanlı Ali Kılıç’ın bir gönüllü ifade daha vererek, Ahmet Türker tarafından yasal olmayan yollardan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne götürüldüğünü ve 3 hafta güneyde kaldığını anlattığını söyleyen polis, soruşturmanın yeni başladığını bildirerek mahkemeden süre talep etti.
Yargıç Umut İnan, zanlıların, bir gün polis nezaretinde tutuklu kalmasına emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474