banner564

Kimlikleri sahte

Güney Kıbrıs’ta cinayete karıştıkları ileri sürülen ve 4 silah ile yakalanan Gürcintanlı zanlılar cezaevine gönderildi

Kimlikleri sahte
banner598

 Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’ya bağlı Tatlısu’da yakalanan Güney Kıbrıs’ta, 8 Şubat’ta işlenen Ernesto Leonidis cinayeti zanlıları Alexix Moisidis, Jan Ponizil, Georgios Otsibili ve Pavlos Aktritivis hakkındaki soruşturma şimdilik tamamlandı. Polise ibraz ettikleri tüm kimlik belgeleri sahte çıkan zanlıların gerçek kimlikleri ise henüz tespit edilemedi. Polis, Gürcitan ve Türkiye’den kimlikler ile ilgili bilgi beklerken zanlılar dün cezaevi talebi ile Gazimağusa’da mahkemeye çıkarıldı. 
Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis çavuşu Eren Erdelhan, 24 Ağustos 2018 tarihinde saat 09.30’da, Tatlısu’da bir sitede bulunan zanlı Alexix Moisidis’e ait ikametgâh içerisinde yapılan aramada Moisidis’e ait bel çantası içerisinde 1 adet toplu tabanca ile 6 adet canlı mermi bulunduğunu söyledi. Aynı ikametgâhta bulunan zanlı Jan Ponizil’in bel çantası içerisinde de 1 adet gazlı tabanca ile şaçma bulunduğunu belirten Erdelhan, aynı sitede bulunan ve zanlı Georgios Otsibili ve zanlı Pavlov Aktritivis’in ikametgâhında ise bir gazlı ve bir normal tabancanın yanı sıra 2 adet canlı mermi bulunduğunu söyledi.  Zanlıların kendilerine ibraz etmiş olduğu kimlik, pasaport ve sürüş ehliyetlerinin sahte olduğunun belirlendiğini anımsatan Erdelhan, zanlıların gerçek kimliklerinin henüz belirlenemediğini söyledi.

Yasal statüde değiller
Soruşturmanın tamamlanmadığını ancak zanlıların soruşturmaya müdahale edebilecek durumda olmadıklarını anlatan Erdelhan, davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti. 
Yargıç Umut İnan, zanlıların, davaları görüşülünceye kadar 3 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474