banner564

“Her türlü katkıya hazırız”

Üst düzey temaslarda bulunan ve bir de mutabakat zaptı imzalayan konuk bakan Kaya, Türkiye’nin KKTC’ye olan desteğini yineledi

“Her türlü katkıya hazırız”
banner598
Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner’in davetlisi olarak KKTC’ye geldi. 
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan  Hüseyin Özgürgün  tarafından ayrı ayrı kabul edilen konuk bakan Fatma Betül Sayan Kaya konuşmalarında, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her türlü destekleriyle KKTC halkının yanında olacaklarını ifade etti.
TC Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında “Mutabakat Zaptı” imzalandı... 
Mutabakat Zaptı’na TC Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner imza koydu. 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen imza töreni öncesinde, TC Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner ile bir süre görüştü.  Kaya’ya, TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay da eşlik etti. 

Kaya: Küçük ama önemli bir adım
İmza töreni sonrasında konuşan Bakan Fatma Betül Sayan Kaya, imzalanan Mutabakat Zaptı ile Türkiye ve KKTC arasındaki kader birlikteliğinin sarsılmaz bağlarla, güçlü işbirliği kanallarıyla ve ortak hedeflerle somut kazanımlara dönüştüğünü kaydetti. 
Bakanlıklar arasında imzalanan Mutabakat Zaptı’nın esasen milli dava adına küçük ama önemli bir adım olduğuna işaret eden Kaya, bu belgeyle, bakanlıklar arasında hâlihazırda zaten güçlü şekilde ilerleyen işbirliğinin hukuki bir zemin kazandığını söyledi. 
“Türkiye her zaman olduğu gibi bugün de KKTC’nin ve Kıbrıs Türk halkının yanındadır, yanında olmaya da devam edecektir” diyen Kaya, “Hep birlikte aynı ruh ve inançla ekonomide, sosyal politikalarda çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak için daha çok çalışacağız” şeklinde konuştu. 
Türkiye’nin sosyal devlet olma yolunda son 15 yılda çok önemli mesafeler kat ettiğini ifade eden Kaya, bu tecrübelerini, talep eden ve ihtiyaç duyan her ülkeyle paylaştıklarını ve bu ülkelere destek verdiklerini anlattı. 

“Türkiye’nin başarısı KKTC’nin başarısıdır”
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ise, Türkiye’nin kaydettiği bu ilerleme ve başarıların sadece takipçisi değil, ortağı olan bir devlet olduğuna işaret eden Kaya, “Türkiye’nin başarısı KKTC’nin başarısıdır” dedi.
Kaya, “AK Parti hükümeti olarak 15 yıldan bu yana Ada’daki dengeleri Türk tarafı lehine geliştirme noktasında önemli mesafeler kat ettik. ‘Çözümsüzlük çözümdür’ anlayışını terk ederek, Kıbrıs sorununda bütün parametrelerin de değişmesini, ezberlerin bozulmasını sağladık. Başından beri “kazan-kazan” ilkesinin hayata geçirilmesini savunduk. Başından beri çözümden yana olan,  yapıcı olan, sözlerini tutan taraf biz olduk” şeklinde konuştu. 

Saner: Türkiye’nin kopmaz bir parçasıyız
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner de, Kaya ve beraberindeki heyeti KKTC’de ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Kendilerini 80 milyonluk büyük bir aile olan Türkiye’nin kopmaz bir parçası olarak gördüklerini, bundan da onur duyduklarını ifade eden Bakan Saner, KKTC halkının her zaman Türkiye ile daha güçlü olduğunu vurguladı. 
 “Anavatan Türkiye ne kadar güçlüyse, biz de o kadar güçlüyüz” diyen Bakan Saner, KKTC’nin bir çok konuda Türkiye’nin bir çok alanda edindiği bilgi, deneyim ve tecrübeden faydalandığını kaydetti. 
“Anavatan Türkiye ile birlikte, A planı yürümezse, B planını ortaya koyarak yolumuza devam edeceğiz” şeklinde konuşan Saner, bundan sonraki süreçte de TC Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birçok projeye imza atacaklarına inanç belirtti. 
Bugün imzalanan Mutabakat Zaptı’yla gayrı resmi işbirliğinin, resmiyete döküldüğünü ifade eden Bakan Hamza Ersan Saner, TC ile dünyaya örnek olacak bazı projeleri hayata geçireceklerine inanç belirtti ve zaptın hayırlı olmasını temenni etti. 

Kaya kadın örgütü temsilcileriyle görüştü
Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Umut Derneği organizasyonuyla kadın örgütlerinden temsilcilerle bir araya geldi.
Yunus Emre Kültür Merkezi’nde saat 13.30’daki etkinlikte, Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Çalışma ve Soysal Güvenlik Bakanı Hamza Ersan Saner, Umut Derneği Başkanı Özlem Dinçoğlu yanında büyükelçilik ve bakanlık yetkilileri de hazır bulundu.

Çağlayan Mahallesi’ni ziyaret etti
Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya,  Çağlayan bölgesini ziyaret etti.
Kaya Çağlayan  bölgesindeki Kafesli Mahallesi’nde bazı vatandaşlarla ayak üstü sohbet etti, bölgedeki bazı evleri, engelli çocukları olan aileleri ziyaret etti.
Konuk Bakan Fatma Betül Sayan Kaya dün saat 19.00 sıralarında temaslarını tamamlayarak KKTC’den ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2017, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473