banner564

Laf değil icraat üretin

Gençler sorumlu devlet, bilinçli sürücü, güvenli trafik için yürüdü, trafikteki ölümlerin son bulması için tüm yetkililere çağrı yaptı

Laf değil icraat üretin
banner598

Gençler dün akşam Lefkoşa'da, "Sorumlu devlet, bilinçli sürücü, güvenli trafik" sloganıyla yürüyüş düzenledi; hem yetkililere hem de bireylere, trafikteki ölümlerin son bulması için üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri çağrısı yaptı.
Genç FOLK-DER'in trafikteki can kayıplarına karşı ses yükseltme sorumluluğuyla öncülük ettiği eyleme, Gençlik Merkezi Birliği, GÖÇTAŞ, HASDER ve TUFAD da destek verdi. Eyleme, Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, aralarında yakınlarını trafikte kaybetmiş kişilerin de bulunduğu birçok vatandaş katıldı.
Lefkoşa'da Dereboyu'nda eski Pronto çemberi olarak bilinen noktada toplanan siyah tişörtlü eylemciler, sloganlar eşliğinde Küçükkaymaklı'daki Lefkoşa Folklor Derneği (FOLK-DER) binasına yürüdü.
Yürüyüş sırasında "Laf değil icraat istiyoruz", "Güvenli trafik istiyoruz", "Dağ yolunu unutmadık", "Araba değil dikkatsizlik öldürür", "Gör, duy kurallara uy", "Yeşilde geç yaşamayı seç", "Trafik bilinci yaşama sevinci", "Trafik kemeri hayata bağlar", "Hızını azalt ömrünü uzat", "Telefona bakma yolundan çıkma" gibi sloganlar atıldı.
Yürüyüşün tamamlandığı dernek bahçesinde Genç FOLK-DER Başkanı Baran Mutluyakalı konuşma yaptı. Ardından trafikteki kayıplar anısına, bir trafik kurbanı olan sanatçı Barış Akarsu’nun seslendirdiği “Rüzgar” şarkısı okundu.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474