banner564

“Her yolun bir sonu var”

Gazimağusalılar, Oktay Kayalp’ı kişilik olarak iyi ve dürüst biri olarak hatırlayacaklarını söyledi

“Her yolun bir sonu var”
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusalılar, Oktay Kayalp’ı kişilik olarak iyi ve dürüst biri olarak hatırlayacaklarını söyledi. Diyalog’a konuşan bazı Gazimağusalı vatandaşlar, Kayalp’ın ilk seçildiği dönemlerde şehri geliştirdiğini, çağ atlattığını ancak son dönemde hizmetlerinin yetersiz olduğunu savundu. Vatandaş, Oktay Kayalp’ın artık süresini de doldurduğu gerekçesi ile sandıktan çıkamadığını da ileri sürdü. 

Parti içi hesaplaşma diğer önemli etken
CTP’de yaşanan parti içi hesaplaşmanın da Oktay Kayalp’ın kaybetmesinde önemli bir faktör olduğunu savunan Gazimağusalılar, “Her yolun bir sonu var” dedi.


Nihat Ramazanoğlu
“Yeterli hizmeti veremedi, özellikle terminal bölgesini bakımsız bırakarak buradaki esnafın işlerinin düşmesine neden oldu, Oktay bey insan olarak çok iyi biri, dürüstlüğüne diyebileceğim hiç bişey yok, ancak özellikle bu bölgeye yatırım yapmayarak bu bölgedeki esnafı olumsuz yönde  etkiledi. Tabi kendi partisi içindeki nedenlerden dolayı da seçimi kaybetti, eğer U.B.P ve D.P bu seçimde de Oktay Kayalp’tan fazla oy alamasalardı bence artık partilerini kapatmaları gerekirdi.  Yeni Belediye Başkanı İsmail Arter’e de seslenmek istiyorum U.B.P ve D.P-UG’ nin baskısı altında kalmadan bağımsız olarak hizmet versin, aksi taktirde kendi kendini yıpratır”.

Hüseyin Altaş
Eski belediye başkanlarının yarattığı tahribatı düzelteceğine daha da kötü yaptığı için seçimi kaybetti. Örnek verecek olursam Terminal, Anıt bölgesi, Kale içi, Palm Beach bölgesi. Bu bölgeler bir zamanlar Mağusa’nın en canlı bölgeleriydi, oraları bitirdi. Tabi parti içi hesaplaşmalarda Oktay Kayalp’a seçimi kaybettirdi”.

Zeynel Gökkaya
Son dönemi gerçekten çok kötüydü, biz yem yeşil bir Mağusa görmek istiyorduk her yer çok kötü duruma geldi, bir zamanlar en canlı olan bölgeler şimdi çok kötü durumda, Palm Beach bölgesindeki eski dükkanları ve belediye gazinosunu yıktı yeni dükkanlar inşa etti ancak tutmadı ve o bölge bitti. Bir zamanların en canlı bölgesi Gazimağusa terminalini bakımsız bıraktı. Sayın başkan ilk kazandığı dönemlerde “Mağusayı Mağusa yaptı” ancak son dönem ipin ucunu bıraktı”.

Hüseyin Sönmez Sakallı 
“İstikrarlı bir şekilde yönetim gösteremedi, halk iradesini düşünemedi, Çevrecilik konusunda büyük hatalar yaptı ve kaybetti”.

Kenan Akın 
Siyasette 20 yıl uzun bir süredir, öncelikle 20 yıl Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuş bir kişi sanki yeni bir adaymış edası ile projeler sunmaya kalktı, son 4 yıl içerisinde kanalizasyon projesini uygulama döneminde Gazimağusa halkını adeta enayi yerine koyup 46 ay bozuk yollarda yürümeye mahkum etti, seçime 2 ay kala hiçte uygun olmayan Asfalt yamalama çalışmasına gitti, halk buna da tepki gösterdi. İnsana yönelik hiçbir yeni proje geliştirmedi, halkımız tuzlu su ile ağzını çalkalamaktadır, Mağusa halkı yeni yüz, yeni heyecan ve inandırıcı adayları tercih etmiştir. Diğer önemli faktör C.T.P’nin  kendi içindeki hesaplaşması Arter’in ekmeğine yağ sürmüştür. Sayın Kayalp belediye imkanlarını yıllarca partizanca kullanarak mesleklerle ilgisi olmayan özellikle de Gazimağusa’da  Berberlik ve Muhtarlık yapan kişilere Taşeron adı altında menfaat ve çıkar sağlamıştır. Kendi isimlendirdikleri yıldızlı belediyelere yakışmayacak çağdışı bir görünüm söz konusuydu, halkımız oylarının değerini çok iyi bildi ve çöpe atmadı” .


Mehmet Gök
“Her yolun bir sonu vardır, 20 yıllık hizmetin de bir sonu var, halkın da artık yeni bir yüze ihtiyacı vardı.”

Güncelleme Tarihi: 06 Temmuz 2014, 09:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474