banner564

Herkes elini taşın altına koydu

Başbakan Tufan Erhürman, sendikalarla yaptığı görüşme sonrasında varılan uzlaşı ile ilgili açıklama yaptı

Herkes elini taşın altına koydu
banner598

 Başbakan Tufan Erhürman, sosyal medya Facebook üzerinden dün yaptığı paylaşımda önceki gün Başbakanlık'ta sendikalarla yaptığı görüşme sonrasında varılan uzlaşı ile ilgili açıklama yaptı.

Başbakan Tufan Erhürman,  üzerinde uzlaşılan ek mesai kesinti oranı ile tasarruf edilen miktardan ziyade, toplumsal seferberlik duygusuyla hareket edilmesinin daha önemli olduğunu ifade etti. Erhürman, birlikte çalışma ortak iradesinin ortaya konulduğunu da ifade ederek, çaba gösteren herkese teşekkür etti.
Başbakan Erhürman, şunları ifade etti: 
“Başbakanlık'ta sendikalarımızla yaptığımız görüşme sonrasında ulaşılan uzlaşı benim için, oran ya da tasarruf edilen miktardan ziyade, içinden geçtiğimiz olağan dışı dönemde bir toplumsal seferberlik duygusuyla, hep birlikte ellerimizi taşın altına koyma iradesinin sergilenmesi açısından önemlidir. Ayrıca, ek mesailerle ilgili olarak, vardiya sistemine geçilmesi ve yönetsel sebeplerle yaşanan açıklar konularında birlikte çalışma ortak iradesinin ortaya konulmuş olmasını da çok önemsiyorum. Bu nedenlerle, samimiyetle çaba gösteren herkese bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Ek mesai krizi üzerine önceki gün Kamuda örgütlü 5 sendika ve hükümet yetkilileri toplantı gerçekleştirmişti. Olumlu geçen toplantı neticesinde ek mesai yapmama eylemi sona ermişti. Uzlaşıda Kanun Hükmündeki Kararname’nin 1 Eylül itibarı ile kaldırılması, 1 Eylül itibarıyla Aralık sonuna kadar ek mesailerde yüzde 15 kesinti olmasında mutabık kalınmıştı. 

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2018, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474