banner564

‘Herkes evine dönmeli’

Güvenlik Konseyi üyesi ülkelerin büyükelçilerini ziyaret eden ‘Omorfo’ Belediye Başkanı Pittas, Türkiye’ye baskı yapılmasını istedi

‘Herkes evine dönmeli’
banner598
 Sözde Omorfo Belediye Başkanı Haralambos Pittas, Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte, Güvenlik Konseyi’ne üye ülkelerin büyükelçilerini ayrı ayrı ziyaret ederek, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda Türkiye’ye baskı yapılmasını istedi. Pittas “tüm göçmenlerin evlerine döneceği bir çözüm istiyoruz”diyerek, Kıbrıs'ın yeniden birleşmesi ve bütün göçmenlerin evlerine geri dönmeleri için verdikleri mücadelenin devam edeceğini söyledi..
    Bu arada Barış Gücü’ne verilen mektupta, Kıbrıs'ın tek egemenliği, tek uluslararası kimliği ve tek vatandaşlığı olan bağımsız bir ülke olarak kalması; hiçbir ülkeye devletin iç işlerine müdahale etme hakkı verilmemesi, Kıbrıs'ın, Türkiye'nin ve de başka yabancı çıkarların esiri olmaması gerektiği vurgulandı. 
    Rusya Büyükelçiliği'ni ziyaretten sonra basına açıklamalarda bulunan Pittas, eski Omorfo sakinlerinin her yönüyle evlerine geri dönme haklarını korumak için verdikleri mücadeleye devam edecekleri yönünde açık bir mesaj verdiklerini söyledi.
    “Kıbrıs Birleşmiş Milletlerin ve Avrupa Birliği'nin tam üyesidir, herhangi bir yabancı ülkenin, özellikle ordusu ile adanın kuzeyini işgal altında tutan Türkiye'nin garantisine ihtiyacı yoktur” diyen Pittas, garantilerin çağ dışı kaldığını, garantiler elde etme planları olan veya düşünenlerin hem BM'ye hem de AB'ne hakaret ettiklerini iddia etti.
   Pittas, Türkiye'nin Kıbrıs'a yönelik ikinci saldırısından 42 yıl sonra birlikte kalmanın ve fikir birliği içinde olmanın her zamankinden daha acil olduğunu, ancak bu şekilde bir çözüm için mücadeleye devam edebileceklerini bildirdi.
   Hayalet şehir olarak bilinen kapalı Maraş kentine değinen Pittas, oradaki durumun bütün Avrupa için bir hakaret olduğunu iddia etti.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2016, 10:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474