banner564

Herkes kazanmalı

Barış Harekatı’nın 40. yıldönümünü değerlendiren Anastasiadis “Geçicilik kalıcılığa dönüşebilir” dedi ve çözümün önemine değindi:

Herkes kazanmalı
banner598
   Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, “işgal” olarak nitelendirdiği Barış Harekatı’nın 40. yılının tamamlanmasına bağlı olarak Rum Haber Ajansına yaptığı açıklamada, yıllar geçtikçe bu geçiciliğin, kalıcılığa dönüşmesi tehlikesinin bulunduğunu ifade etti. 
   Anastasiadis, herkesin kazanabileceği bir çözümün olması için tüm önkoşulların bugün var olduğunu, geriye Kıbrıs Türk tarafı ve Türkiye’nin bunu anlamasının kaldığını savundu.  Anastasiadis, engellerin aşılması ve federal bir Kıbrıs Cumhuriyeti aracılığıyla bölücü çizgilerin kaldırılmasının başarılması durumunda ülkenin ve gençlerin geleceğinin daha parlak olacağını söyledi. 
    Kıbrıs sorununun çözümü için bugün perspektiflerin ve de Kıbrıs sorunun çözümüne katkı koyacak unsurların bulunup bulunmadığı sorusu üzerine Anastasiadis, bugün tüm koşulların bulunduğu inancını taşıdığını belirtirken “Yeter ki Kıbrıs Türk tarafı ve Türk tarafı bunu anlasın” ifadesini kullandı. 
   Anastasiadis, Kıbrıslı Türklerin haklarını da çürütmeksizin Rumların haklarını garanti altına alacak bir çözümün mümkün olduğunu söyledi.  Kıbrıs sorunu çözümlenmiş bir Kıbrıs’ın, büyüklüğünden çok daha fazla bölgesel bir rol oynayacağını ifade eden Anastasiadis, bölgedeki jeopolitik dengelerin şekillenmekte olduğunu ifade etti. 

“İyi bir örnek olacak”

   Anastasiadis açıklamasında ayrıca Kıbrıs’ın, Hırıstiyanlar ve Müslümanların bir arada yaşadığına dair iyi bir örnek olacak, bölgedeki tek ülke olduğunu, İsrail ve tüm Arap ülkeleriyle mükemmel ilişkileri muhafaza edebileceğini söyledi. 
   Kıbrıs sorununun çözümü ile Doğu Akdeniz’de hidrokarbondan faydalanılması açısından büyük fırsatların olacağını söyleyen Anastasiadis, ayrıca Türkiye ve Yunanistan arasında da dostluk koşullarının yaratılmasına imkan sağlayacağını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2014, 10:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474