banner564

Herkes nefesini tuttu

Uyuşturucudan dolayı tutuklandıktan sonra polise “bana birşey olmaz” diyen Eren Arslan’a 7 ay, Halim Serkan Nebil ile Aynur Yılmaz’a 9’ar ay, Mücahit İnal Tekin’e de 2 ay hapislik verildi

Herkes nefesini tuttu
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’da geçtiğimiz yıl Kasım ayı içerisinde uyuşturucu alışverişi ve canlı mermi tasarrufu suçlaması ile tutuklanan Halim Serkan Nebil, Eren Arslan, Mücahit İnal Tekin ve Aynur Yılmaz isimli sanıklara dün Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hapis cezası verildi. 
Heyet adına kararı okuyan Yargıç Mesut Mesutoğlu’nun olguları aktartırken değindiği bir nokta dikkat çekti. Buna göre daha önce de sabıkası olan sanıklardan Eren Arslan mesele ile ilgili ilk tutuklandığı zaman kendisine suçu izah edildiğinde, “Bana bir şey olmaz” cevabını verdi.

Aynur’dan 40 TL karşılığında aldılar
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti adına kararı Yargıç Mesut Mesutoğlu okudu. İddia Makamının mahkemeye aktardığı olgulara özet ile değinen Mesutoğlu, Sanık 2 Eren Arslan’ın 9 Kasım 2014 tarihinde Aynur Yılmaz’ı arayarak uyuşturucu madde istediğini söyledi. Mesutoğlu, bunun üzerine Aynur Yılmaz’ın Eren Arslan ve Sanık 3 Mücahit İnal Tekin’e 40 TL karşılığında 0.5 gram ağırlığında “sentetik cannabinoid” türü madde sattığını anlattı. 

Polis ekibi şüpheli gördü
Devriye görevi yapan Gazimağusa Polis Müdürlüğüne bağlı Cürümleri Önleme Şubesi ekiplerinin sanık 2 Eren Arslan ile Sanık 3 Mücahit İnal Tekin’i şüpheli görüp üzerini araması sonucunda uyuşturucu madde ele geçirildiğini anlatan Mesutoğlu, sanıklara suçu izah edildiğinde Eren Arslan’ın “bana bir şey olmaz” cevabını verdiğini söyledi. Sanıkların aracında 6 adet kuru sıkı tabanca mermisi bulunduğunu belirten Mesutoğlu, sanıklardan Mücahit İnal Tekin’in konu mermileri Sanık 1Halim Serkan Nebil’in sokağında bulunan bir aracın içerisinden aldığını söylediğini aktardı. Sanık 1 Halim  Serkan Nebil’in evine bir operasyon yapıldığını anlatan Mesutoğlu, 15 adet canlı kuru sıkı tabanca mermisi bulunduğunu belirtti. Ayrıca Halim Serkan Nebil’in uyuşturucu tasarruf ettiğini de itiraf etmesi üzerine 232 miligram uyuşturucunun emare alındığını anlatan Mesutoğlu, kuru sıkı mermileri Halim Serkan Nebil’in yerde bulduğunu ve sokağında bulunan atıl bir aracın içerisine sakladığını daha sonra da bu mermileri evine götürüp tasarruf etmeye başladığını söyledi. 

Uyuşturucu birçok suça etkendir
Sanıkları gerek kendi kabul beyanları gerekse İddia Makamının mahkemeye aktardığı olgular ışığında suçlu bulup mahkum ettiklerini söyleyen Mesutoğlu, uyuşturucu suçlarının ceza yaslarındaki suçlar arasındaki en ciddi ve ağır olan türler arasında olduğunu ifade etti. Uyuşturucu suçlarına mahkemelerin hoşgörülü davranmasının mümkün olamayacağını belirten Mesutoğlu, sanıklara verilecek en adil cezanın hapislik cezası olacağı kanaatine vardıklarını açıkladı.

Aynur suçtaki başrol isim
Sanıklardan Aynur Yılmaz’ın suçta başrolde olduğuna dikkat çeken Mesutoğlu, anne olmasına rağmen uyuşturucu tacirliği yaptığını ve planlı programlı olarak bu suçu işleyerek diğer sanıklar Eren Arslan ile Mücahit İnal Tekin’i de suçun içine çektiğini söyledi. Sanık 1 Halim Serkan Nebil’in defalarca benzer suç işlediğini ve ıslah olmadığını belirten Mesutoğlu, sadece kuru sıkı mermi tasarrufu nedeni ile evinde arama yapılırken polise uyuşturucu tasarrufunda bulunduğunu da itiraf ederek polise yardımcı olmasını sanık lehine hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini söyledi.  Sanık 2 Eren Arslan’ın da benzeri sabıkası olduğunu ancak yine aynı suçu işleyerek ıslah olmadığını ortaya koyduğunu söyleyen Mesutoğlu, sanık 3 Mücahit İnal Tekin’in de sabıkasız oluşunu sanık lehine değerlendirdiklerini söyledikten sonra sanıklardan Halim Serkan Nebil ile Aynur Yılmaz’ı 9’ar ay, Eren Arslan’ı 7 ay, Mücahit İnal Tekin’i ise 2 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2015, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474