banner564

Herse Gecesine yoğun katılım oldu

Gazimağusa’da, Geleneksel Leymosunlular Herse Gecesi düzenlendi

Herse Gecesine yoğun katılım oldu
banner598
Leymosun Kültür Vakfı, 3. Geleneksel Leymosunlular Herse Gecesi düzenledi  Döveç Düğün Salonu’nda yer alan etkinlik, Gazimağusa Belediyesi ve Hüseyin Kandulu ailesinin sponsorluğunda gerçekleştirildi.Gecede ücretsiz herse ikram edildi, tombala çekilişi yapıldı. Gazimağusa Halk Dansları’nın folklor gösterisi ile başlayan gecede, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Vakıf Başkanı Yücem Rasimoğlu ve Hüseyin Arsal konuşma yaptı. Gecede ayrıca, katıklarından dolayı Belediye Başkanı İsmail Arter ve Leymosunlu Hüseyin Kandullu’nun adına torunu Ali Kandulu’ya ve herseleri yapan 3 kadına emeklerinden dolayı plaket verildi.

Arter: Kültürlerini yaşatıyorlar
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter yaptığı konuşmada, Leymosunluların değerlerine ve kültüre sahip çıkarak yaşattığını belirterek, toplumun gelişmesinde, kültürün yaşatılması ve insanlar arasında paylaştırılmasının çok önemli olduğunu, belediye olarak bu çalışmalara her türlü yardımı yapmayı görev bildiklerini söyledi. Leymosunluların bu alanda büyük gayret sarf ettiğini, bundan sonra da Gazimağusa’da yapılacak etkinliklere kültürün paylaştırılması için katkı koymaya devam edeceğini belirten Arter, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Rasimoğlu: Devamı desteğinizle mümkün
Vakıf Başkanı Yücem Rasimoğlu, Leymosun Kültür Vakfı’nın etkinliklerine devam ettiğini belirterek, etkinliklerin devam etmesinin Leymosunluların destek vermesiyle mümkün olduğunu söyledi.

Arsal: Herse paylaşım demek
Mütevelli Heyeti üyesi Hüseyin Arsal da, Kıbrıs Türk geleneği olan ve düğünlerde yapılan hersenin el birliğiyle yapıldığını, herkesin bir görevi olduğunu belirterek, hersenin anlamını anlattı. Hersenin bir diğer özelliğinin ise, paylaşılması olduğuna dikkat çeken Arsal, hersenin evde yapıldığında mutlaka komşulara da dağıtıldığını kaydetti. Arsal, mütevelli heyeti olarak etkinliklere katılımın artmasından memnun olduklarını söyleyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2014, 10:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473