banner564

Hesabını kim soracak?

Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu’na atanan kişilere maaş bağlanması yönündeki karar tepki topladı

Hesabını kim soracak?
banner598
Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu’na atanan kişilere maaş bağlanması yönündeki kararı şiddetle protesto ettiklerini bildirdi.
Özyiğit, yazılı açıklamasında, Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu’na son atanan kişilere maaş bağlanması yönünde bir tavsiye kararı alındığını belirterek, konuyla ilgili son kararın Kooperatif Mukayyitliği tarafından verileceğini kaydetti.
Cemal Özyiğit, yürürlükteki mevzuat uyarınca bugüne kadar yönetim kurullarına atanan kişilere sembolik bir rakamın ödendiğini anımsatarak, “niye ayrıcalık yapılmaya çalışıldığını” sordu. Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu Başkanı’nın açıklamasını eleştirdi ve “Bugüne kadar bu görevde bulunan kişilerin ciddi sorumluluğu yok muydu? Ayrıca diğer görevlere atanan kişilerin de ciddi sorumluluğu yok mu” ifadelerini kullandı. 
Cemal Özyiğit, 1984 yılında Kooperatif Merkez Bankası'nın seçilmiş yöneticilerinin “yolsuzluk ve usulsüzlük” iddiasıyla görevden alındığını ancak geçen 32 yıllık sürede konuyla ilgili hiçbir araştırma ve hukuki takibatın yapılmadığını anımsatarak, o tarihten itibaren çiftçinin, hayvancının, üreticinin, işçinin, memurun, esnafın, zanaatkarın sahibi olduğu Kooperatiflerin siyasi işgal altında tutulduğunu öne sürdü.
Özyiğit, gelmiş geçmiş hükümetlerin de defalarca söz vermelerine rağmen “işgali” sona erdirmediklerini belirterek, geçen zaman içinde Kooperatif Merkez Bankası’na bağlı iştiraklerin çoğunun kapatıldığını ya da devredildiğini, bunlara son olarak da yerine alınan izinlere uygun olmayan otel yapılan Zeyko’nun eklendiğini kaydetti. 
TDP Genel Başkanı Özyiğit, Kooperatif Merkez Bankası’nda 3 Milyon TL’lik soygun olayı ile ilgili şaibelerin halen geçerliliğini koruduğunu, ayrıca İngiltere’deki binanın değerinin çok altında devredildiği yönünde ciddi iddiaların olduğunu ifade etti.

Tunalı: Vatandaş artık uyanmalı
Sosyal Demokrat Parti (SDP) hükümete yönelik eleştirilerde bulundu ve kimsenin kimseden hesap sormadığı bir düzen yaratıldığını savundu.
SDP Başkanı Tözün Tunalı yazılı açıklamasında, Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu’nun, “kendi kendine 6 bin 500 TL tahsisat kararı aldığını” ileri sürdü ve bunu eleştirdi.
“Asgari ücretli bir özel sektör çalışanı bin 800 TL, yeni işe giren bir doktor 2 bin 800 TL, masterli veya doktoralı bir gencimiz özel sektör veya devlete girerse 2 bin TL’ye yakın bir ücret alırken bu zatıalilerin 6 bin 500 TL tahsisat alacak olmalarının hesabını kim soracak” diyen Tunalı, “Ondan sonra da çıkın vatan millet sakarya nutukları atın. Elbette Kıbrıs konusunda bir anlaşmayı istemeyeceksiniz” ifadelerini kullandı.
Kıbrıs sorununun çözülmesi halinde bu tür şeylerin hesabının sorulacağını belirten Tunalı, KKTC vatandaşlarının artık uyanmasını istedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2016, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473