banner564

Hizmetleri unutulmayacak

Gazeteci-yazar, politikacı ve eski bakanlardan İsmet Kotak, ölümünün yedinci yıldönümünde kabri başında anıldı

Hizmetleri unutulmayacak
banner598

 Arzu KÖPRÜLÜ   

Kıbrıs Türk toplumunun varoluş mücadelesine katkıları bulunan, gazeteci-yazar, politikacı ve eski bakanlardan İsmet Kotak, ölümünün yedinci yıldönümü nedeniyle Lefkoşa Mezarlığı’nda kabri başında düzenlenen törenle anıldı.
Törene, Meclis Başkan Vekili Zorlu Töre, UBP Milletvekili Ersin Tatar, bazı dernek temsilcileri ile Kotak’ın arkadaşları ve ailesi katıldı.
Çelenklerin konulması ve saygı duruşuyla başlayan törende, sırasıyla, eski bakan ve milletvekillerinden Özel Tahsin ile Nazif Borman, Meclis Başkan Vekili Zorlu Töre, UBP Milletvekili Ersin Tatar, BRT Müdürü Aysu Basri Akter, TMT Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Bayar ve oğlu Serhat Kotak birer konuşma yaptı.
Törende ilk konuşmayı yapan Özel Tahsin, Kotak’ın bir kış günü güneş gibi doğduğunu söyleyerek, 72 yıllık yaşamında Kıbrıslı Türklerin kaderine damgasını vurduğunu ve vatanı için her zaman ön saflarda mücadele ettiğini belirtti.
Nazif Borman da, Kotak’ı anmak için sevenleriyle bir araya gelebilmenin gururunu yaşadığını söyledi. 
Borman,  İsmet Kotak ile dostluklarını anlatarak, üniversite yıllarında Kıbrıs’ı anlatmak, sonrasında da Kıbrıs Türkü’nün haklarını alması için yaptıkları çalışmaları dile getirdi.
Meclis Başkan Vekili Zorlu Töre de, Kotak’ın tanıma fırsatı bulduğu iyi bir mücahit, yönetici, önder ve lider olduğunu belirtti.
UBP milletvekili Ersin Tatar ise, İsmet Kotak’ı, babasının arkadaşı olması nedeniyle küçük yaşlarda tanıdığını ve hayatının farklı dönemlerinde fikirleriyle hayatına katkı koyduğunu söyledi.
BRT Müdürü Aysu Basri Akter ise, Kotak’ı sevenlerin acısını yürekten paylaştığını belirterek, meslek yaşamında Kotak’la biraraya gelme fırsatı bulan şanslı kişilerden olduğunu, Kotak’ın öğretici verilerle vizyonunu ortaya koyan bir kişi olduğunu kaydetti.
Celal Bayar ise, Kotak’ın, TC’den su getirilmesi; tuğla, şarap, harup fabrikası kurulması üniversite açılmasıyla ilgili yaptığı çalışmaları anlatarak, “Kotak büyük düşünen ileri görüşlü bir adamdı, aksaklıklarla yılmayan mücadeleci öncü biriydi” dedi.

Oğul Kotak’tan sitem
İsmet Kotak’ın oğlu Serhat Kotak ise, babasını sevenlerinden dinlemenin kendisi için her zaman bir gurur kaynağı olduğunu belirterek, “Etkinliği sosyal medyadan duyurduk ve yorumlarla gelen sevgi seli karşısında oğlu olarak gururlandım, tüm aile bu gururu paylaşıyor ” dedi.
Kotak, Mağusa Belediye Başkanı Arter ve DAÜ Rektörü Osam’a ise sitem ederek, “bu 7 yılda İsmet Kotak anısına bir şeyler yapılabilirdi diye düşünüyorum” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474