banner564

Hocaya vefa

Girne Belediyesi, Zeytinlik köyündeki meydana, merhum Ali Nesim Nesimoğlu’nun ismini verdi

Hocaya vefa
banner598
Araştırmacı yazar Ali Nesim Nesimoğlu, ölümünün birinci yıldönümünde Zeytinlik Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Zeytinlik köyündeki meydana da merhum sanatçının adı verildi. Törende, Ali Nesim’in kabrine çiçekler bırakıldı.
Tayfun Nesimoğlu, anma töreninde yaptığı konuşmada Zeytinlik Köy Meydanı’na araştırmacı yazar Ali Nesim adının verilmesi için karar üreten Girne Belediyesi’ne teşekkür etti.
Babası Ali Nesim’in doğduğu yer olan Zeytinlik köyünü, insanları ve yaşamayı çok seven bir insan olduğunu söyleyen Tayfun Nesimoğlu, köy meydanına onun isminin verilmesinin çok anlamlı olduğunu dile getirdi.
Kıbrıs Türk Yazarlar Birliği Başkanı Şevket Öznur da, birlik olarak, Kıbrıs Türk edebiyatına önemli katkılar yapan Ali Nesim’in adını yaşatmak için Ali Nesim Ödülleri vermeye başlayacaklarını söyledi.
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise Ali Nesim’i yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirterek arkasında önemli eserler bırakan Ali Nesim’in zeytin ağaçlarına, Zeytinlik köyüne ve Saint Hillarion’a âşık bir insan olduğunu söyledi.
Törene Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra ve TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler, Girne Belediyesi meclis üyeleri, Zeytinlik Muhtarı Ümit Hıdırer, Ali Nesimoğlu’nun ailesi, sanatçı dostları ve sevenleri katıldı.

Yakın Doğu Üniversitesi’nde de anıldı
Yakın Doğu Üniversitesi’nden (YDÜ) yapılan açıklamaya göre, geçen yıl 9 Mayıs’ta hayatını kaybeden YDÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Ali Nesim, YDÜ Kıbrıs Araştırmaları Merkezi’nin İletişim Fakültesi Turuncu Salon’da düzenlediği etkinlikle anıldı.

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2015, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473