banner564

Hollanda’da tanıtılacak

Zekai Altan’ın kitabı Avrupa’da Flemenkçe diline çevrildi

Hollanda’da tanıtılacak
banner598
Flemenkce diline çevrilen “Gizemli Kıbrıs” Hollanda’da  düzenlenecek olan özel galada tanıtılacak.  
Turizmci – Araştırmacı Yazar Zekai Altan’ın Gizemli Kıbrıs eseri Hollanda ve Belçika’da Flemenkçe diline çevrildi.. 700 sayfalık kitabın içeriği Kuzey Kıbrıs’ın tarih, kültür, flora, fauna ve arkeolojik bilgilerini içeriyor. Kuzey Kıbrıs’ta 2. baskısı gerçekleştirilen kitab şimdi Avrupa’da basıldı. Kuzey Kıbrıs’ta Türkçe olarak 2. baskısı yapılan eser Kuzey Kıbrıs’ın tanıtımına ciddi bir katkı sağladı. Gizemli Kıbrıs Hollanda’nın en büyük beşinci tur operatörü olan Corendon tarafından basıldı. 
Gizemli Kıbrıs ayni zamanda Belçika ve Hollanda’da görme özürlülere katkı amaçlı olarak  kabartma yazı dilinde de görme özürlüler için de çevrisi yapıldı. 
Konu hakkında açıklama yapan Zekai Altan şunları söyledi, “Şahsım ve ülkem adına sevindirici bir olay. Ülkeme gerek kitaplarımla gerekse yatırımlarımla en iyi bir biçimde katkı sağlamayı hedef aldım. Ülkeme, yurduma Kıbrıs’a olan borcumu ödemeye çalışıyorum. Bu olay bir anlamda da ciddi bir motivasyonu sağladı. Yurdumun kültürüne sahip çıkmaktan ve onu sürdürülebilir kılmak ve tanıtmaktan daha güzel bir şey olamaz. Atilay Uslu beye ve kitabın çevirisinden baskısına kadar emeği geçenlere teşekkür ederim.” 

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2015, 09:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474